Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Φωτιά στη Μεσόγειο Οι ΗΠΑ σκέφτονται πλέον σοβαρά στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία

Kάνε Like και μπες στη παρέα μας!
φωτια,στρατιωτικο,συρια,μεσογειοοι,ηπα

Η επιλογή της στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους στην Ουάσινγκτον,που μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική.Οι σκέψεις που υπάρχουν ,σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα έχουν να κάνουν με μία περιορισμένη αεροπορική επίθεση που όμως θα αποτελέσει μήνυμα προς το καθεστώς.

Ωστόσο όλα αυτά θα εξεταστούν μετά από τις συζητήσεις των μεγάλων δυνάμεων για τα πυρηνικά του Ιράν που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία είναι άμεσα εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Συρίας.Υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και προχθές καταυλισμοί προσφύγων εντός του τουρκικού εδάφους δέχτηκαν πυρά από τη πλευρά της Συρίας.

Ο Ερντογάν,δήλωσε από το Πεκίνο ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Α.Νταβούτογλου,απόχώρησε εσπευσμένα από τη Κίνα για να επιστρέψει στη Τουρκία και να διαχειριστεί τη κρίση.

Στην υπόθεση της Συρίας υπάρχει ο παράγοντας Ρωσία που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει εξελίξεις τις οποίες δεν θα έχει εγκρίνει.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα μπροστά στη “πόρτα μας”. Η Ελλάδα που από σήμερα πηγαίνει και επισήμως προς τη κάλπη ενδέχεται να κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκρηκτική κατάσταση που δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε μια στρατιωτική σύρραξη με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ένα χτύπημα στη συρια θα έχει επιπτώσεις σ΄ όλη τη περιοχή.

Και βέβαια αν η φωτια ανάψει στη συρια θα είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να μεταδοθεί στο Ιράν.

Στην Ελλάδα ,τουλάχιστον σε στρατιωτικο επίπεδο υπάρχει προβληματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου