Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

«Σωματοφύλακες» του Άκη Βενιζέλος και Λοβέρδος

Γράφαμε χθες ότι ο Βενιζέλος παρέλαβε τα αμαρτωλά υποβρύχια του Άκη
Διαβάστε τώρα μια ακόμα αποκάλυψη για τις σχέσεις του κρατούμενου σήμερα ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με την σημερινή … ηγεσία του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Κινήματος:
Την υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πολιτική προστασία του είχε αναλάβει επί σειρά ετών το ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται την κάθαρση. Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι μόλις μερικούς μήνες μετά το γάμο απίστευτης χλιδής του κ. Τσοχατζόπουλου στο ακριβότερο ξενοδοχείο των Παρισίων, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος τον υπερασπίζονταν με κάθε τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε ένα ακόμη εξοπλιστικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην υπουργός Αμυνας. Κι όμως, όπως σε εκείνο το σκάνδαλο μιζών για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 ανακαλύφθηκε ότι στην offshore εταιρία «Bluebell» κατέληξαν εκατομμύρια ευρώ, έτσι και τώρα, στο πλαίσιο των ερευνών της Δικαιοσύνης για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, η ίδια offshore ξανασυναντάται.

Στην περίπτωση εκείνου του εξοπλιστικού σκανδάλου, το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να δυσκολέψει τις έρευνες και να μην πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση. Τελικώς, η Εξεταστική της Βουλής που ερεύνησε το θέμα το 2004 έως την αρχή του 2005, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Ποιοι, μεταξύ άλλων, ήταν τότε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι υποστηρικτές του κ. Τσοχατζόπουλου; Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Υγείας. Και οι δύο είναι οι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν το Μνημόνιο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Ιδού λοιπόν τι έγραφε η ομάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ξεχωριστό (!) πόρισμα που είχε εκδώσει για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό σκάνδαλο: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας, κ.κ. Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου (σ.σ. και αυτός είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας) και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».
Κι όμως, τώρα, ανάμεσα στα άλλα ευρήματα της Δικαιοσύνης φιγουράρει και το όνομα της offshore «Bluebell». Κατά τις εργασίες της Εξεταστικής βέβαια, αν και είχαν παρουσιαστεί τόσο η ονομασία της συγκεκριμένης εταιρία όσο και συγκεκριμένοι αριθμοί λογαριασμών, οι οποίοι έπρεπε να ανοιχτούν, και κατόπιν βήμα το βήμα να οδηγηθεί η Βουλή στα πρόσωπα που πήραν τις μίζες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπλόκαραν με κάθε τρόπο αυτές τις διαδικασίες, φτάνοντας στο σημείο να λένε ότι οι αριθμοί των λογαριασμών ήταν αριθμοί τηλεφώνων (!). Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι λογαριασμοί της «Bluebell» έχουν ανοιχτεί εδώ και καιρό και φαίνεται ότι εκεί «διαχειριστής» ήταν άτομο που συνδεόταν με τον κ. Τσοχατζόπουλο, και μάλιστα είχε κληθεί να καταθέσει και στη Βουλή. Και αυτός, ωστόσο, προστατεύθηκε δεόντως από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι ένα διώροφο διαμέρισμα 272 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60, το οποίο ανήκε στην offshore «Bluebell», το δήλωνε η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε μια κατασκευαστική εταιρία έναντι περίπου 560.000 ευρώ και στη συνέχεια το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού έναντι περίπου 628.000 ευρώ.
Θανάσης Αργυράκης, στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου