Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..


21:21

  • 1601
     
 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..
Έσο έτοιμος !!!!!!!!!!!!!
Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο

Καλό βράδυ  αδέλφια και καλή εβδομάδα.. Βαρύς σαν μέταλλο θα είναι κοινωνικά και οικονομικά ο χειμώνας που έχει ήδη δείξει τα νύχια του μέσα από τις δηλώσεις των εγχώριων δωσιλόγων και των εποίκων κατά την πρόσφατη τελετουργία υποταγής της χώρας στο Βερολίνο και το Παρίσι..

Έχουμε ήδη υποστεί τις πρώτες αμυχές (εν συγκρίσει με ότι επέρχεται) στο σώμα μας τις οποίες οι τοκογλύφοι κατακτητές σκοπεύουν να βαθύνουν τόσο, ώστε να είστε βέβαιοι πως στην ελληνική κοινωνία θα αναδυθούν διχαστικές και διαλυτικές τάσεις που σηματοδοτούν πάντα την…….
έλευση ενός εμφυλίου.. (γιατί νομίζετε πως το καθεστώς έστησε την Χρυσή Αυγή..)

Ο λόγος είναι απλός. Πρόκειται για την σχιζοφρενικά αντιφατική λειτουργία ενός ή πολλών καπιταλιστικών καθεστώτων υπό το καθεστώς οξύτατης οικονομικής κρίσης όπως αυτή. Υπάρχει ένα είκοσι επί τοις εκατό του πληθυσμού το οποίο όχι μόνον έχει παραμείνει ανέπαφο, αλλά εξακολουθεί ασυστόλως να πλουταίνει σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων.

Κάτι που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού τόσο για τους μεν -τους εξαθλιωμένους όσο και για τους δε- τους κροίσους. Ιδιαίτερα για τους μεν και ιδία στα εντός και επι τ’ αυτά, που πέραν των αυτοκτονιών για πρώτη φορά μετά τα μεταπολεμικά χρόνια, το 2012 ήλθαν αντιμέτωποι με τα  στοιχεία ενός λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούσαν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, των άστεγων και ανθρώπων που σχοινοβατούν καθημερινά στο όριο της επιβίωσης , αλλά και άλλων οι οποίοι επιβιώνουν από τα συσσίτια της εκκλησίας και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, ενώ πυκνώνουν τα φαινόμενα δυστυχών ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.

Τα πάντα κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι γεγονότα ως αυτά θα ενταθούν και θα πολλαπλασιαστούν τον ερχόμενο χειμώνα. Το κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή της μαζικής εξάπλωσης της ένδειας, σε ένα περιβάλλον υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και προκλητικής χλιδής και σπατάλης από μία χούφτα κεφαλαιοκράτες, θα πάρει οξύτατα χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κοινωνία διχάζεται πλέον, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα αμύθητο ανεπένδυτο πλούτο και στα εκατομμύρια των λαϊκών ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαΐ.

Τι περιγράφουν τα στοιχεία

Προς επίρρωση των όσων προαναφέρθηκαν και σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις των οικονομικών υπηρεσιών, η δυναμική των πραγμάτων φωτογραφίζει για τον Έλληνα εργαζόμενο την κατάληξη μιας ανασφάλιστης εργασίας με μισθούς Βουλγαρίας δίχως αυτό να αποκλείει.. πως το μέτρο θα κοντύνει έτι περισσότερο..

Κατάσταση που λογικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από οποιονδήποτε λαό ιδία δε από τον δικό μας. Η εξέγερση επομένως είναι προ των πυλών –ανεξαρτήτως αν έχει σχεδιαστεί και μεθοδευτεί στα εκμαγεία του ευρωπαϊκού τραπεζιτικού ιερατείου με στόχο η χώρα να διαλυθεί- επειδή το θηρίο που έχει ο καθείς από εμάς στο στομάχι του, εξεγείρεται πρωτίστως κατά εκείνου που το συντηρεί, γιατί τα θηρία δεν είναι σε θέση να κάνουν σύνθετες σκέψεις σε σχέση με το ποιος κρύβεται πίσω από τι.

Αν λάβουμε έτσι ως βάση τον Μάρτη του 2010, οπότε και ανακοινώθηκαν τα πρώτα βάρβαρα μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι 29 μήνες που ακολούθησαν, ήταν αρκετοί για να συσσωρεύσουν κοινωνικά ερείπια. Ενδεικτικά αναφέρονται:
· Η επίσημη ανεργία εκτινάχθηκε στο 23% και στα 1.150.000 άτομα, με προοπτική στο τέλος του 2012 να κλείσει στο 25% και στο τέλος του 2013 στο 29%! ( ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία στο τέλος του επόμενου έτους, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.500.000.
· Οι λιανικές πωλήσεις από το τέλος του 2008, εμφανίζουν μείωση – 26,14% και ειδικά οι πωλήσεις τροφίμων – 14,53%. Τα στοιχεία αυτά είναι πρωτοφανή για ειρηνική περίοδο και παραπέμπουν ευθέως σε καταστάσεις πολεμικών συρράξεων.
· Το ΑΕΠ από το τέλος του 2008, εμφανίζει μείωση – 17,3%, ενώ μόνο το 2012 αναμένουν υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας κατά – 7%.
· Η βιομηχανική παραγωγή, σε σχέση με το έτος βάσης 2005, εμφανίζει μείωση – 26,1%.

Και πως ο Έλληνας παραθεριστής ήταν άφαντος αυτό το καλοκαίρι

Πρωτοφανούς αγριότητας αντιλαϊκή επίθεση

Ενώ λοιπόν η ελληνική κοινωνία πονοκεφαλιάζει ψάχνοντας τρόπους επούλωσης των πληγών της, συγκυβέρνηση, ολιγαρχία και διεθνής παράγοντας, ζητούν νέο αίμα… από ανθρώπους ωστόσο που έχουν ήδη καταστεί ισχνοί, ισχνότεροι των νηστικών αγελάδων..

Η πολυσχιδής επίθεση που ξεδιπλώνεται, παίρνει διάφορες μορφές. Αρχικά πρόκειται για το το πακέτο μέτρων 20 δισ. και όχι 11,5 δισ. όπως ψευδώς υποστήριζε και υποστηρίζει η συγκυβέρνηση. Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από αμόκ, και ξεπουλάνε ό,τι κινείται και αναπνέει. Από τράπεζες, επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ακίνητα κ.ά. Μέχρι και την εκποίηση βραχονησίδων, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες να προσδιορίσει τα μέτρα στα 11,5 δισ. Στην πραγματικότητα βέβαια τα νέα φονικά μέτρα αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ. ευρώ. Γιατί στο πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. τελικά, θα πρέπει να προσθέσουμε 3 δισ. συμπληρωματικά μέτρα προκειμένου να καλύψουν, όπως λένε, τη μαύρη τρύπα των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, ενώ άλλα 3 δισ. αναμένουν από τη «φορολογική μεταρρύθμιση». Συνολικά δηλαδή και οι τρεις παρεμβάσεις κοστολογούνται στα 19,5 δισ. ευρώ με αυξητική τάση…

Αυτό καθεαυτό το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας, αναμένεται να ανέλθει στα 13,5 δισ. Γιατί, οι…σοφοί της συγκυβέρνησης και της τρόικας, σκέφθηκαν, ότι η υλοποίηση των 11,5 δισ. μέτρων, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, άρα και ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, και σε περαιτέρω επιβράδυνση της ζήτησης και άρα, σε μεγαλύτερη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά μικρότερο ΑΕΠ σημαίνει λιγότεροι φόροι, και μεγαλύτερο σχετικό μέγεθος χρέους, προς ΑΕΠ.

Επομένως, λένε, αν τα μέτρα των 11,5 δισ. οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση την οικονομία, βάλε άλλα 2 δισ. για καβάτζα, ώστε να έλθουμε στα ίσια μας… Τόσο απλά.
Σκιαγραφούν δηλαδή την άγρια και αδυσώπητη καπιταλιστική κοινωνία του αύριο, όπου οι μισθοί θα κυμαίνονται ανάμεσα στα 300 και 600 ευρώ, οι συντάξεις στα 300 – 400 ευρώ, ενώ δώρα, επιδόματα, εφάπαξ, 13ος – 14ος μισθός, διακοπές, θα αποτελούν πλέον μουσειακό είδος και μια ανάμνηση που θα διηγούνται ως παραμύθιοι παλαιότεροι στις νεότερες γενιές.

Με όσα έχουν διαρρεύσει ως σήμερα, τα κυβερνητικά επιτελεία, και εν συντομία:

Στο πεδίο των μισθών, προχωρούν:
· Σε κατάργηση αυτών που είχαν απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
· Στην εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι, που όπως αναμένεται, θα οδηγήσει σε μείωση ως και 40% του μέσου μισθού.
· Στη μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2012. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα ειδικά μισθολόγια καταρτίστηκαν, με κριτήριο τις συμμαχίες που επεδίωκε να συνάψει η αστική τάξη με ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες ( καθηγητές ΑΕΙ, δικαστικούς, ανώτερο κλήρο, κατασταλτικό μηχανισμό – αστυνομία, στρατός κλπ.).
· Στη μείωση του εφάπαξ, κατά 22,7% για τους δημόσιους υπαλλήλους σε πρώτη φάση, ως και 40% για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
· Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τις απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, ως και το 2015, με όποια μορφή και αν την

Κατόπιν αυτών δεν χρειάζεται να είσαι ο Κάλχας για να αντιληφθείς πως όλη η χώρα έχει μετασχηματιστεί σε ένα εύφλεκτο υλικό που  μια σπίθα επαρκεί για να αρπάξει κα να φουντώσει η κοινωνική φωτιά για την οποία πυροσβεστικά εργαλεία ιστορικά δεν υφίστανται. Σβήνει μόνον όταν θα έχει κατακάψει το σύμπαν άπαν στον περιβάλλοντα χώρο της και κυρίως το από την άρχουσα τάξη εγκατασταθέν καθεστώς που λειτούργησε σαν επιταχυντής..
πηγή των οικονομικών στοιχείων πίνακες του ομώνυμου υπουργείου που δημοσιεύθηκαν από τον Ριζοσπάστη..
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου