Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ο μύθος του Θησέα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 22, 2013
          αλλά που να βρεθούν σήμερα ήρωες…
                   γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
                             ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι.
                            konkoul.blogspot.gr
θα βρεθεί ένας σύγχρονος Θησέας στην Ελλάδα να σώσει τους Έλληνες;;;
ο μύθος: μια φορά και ένα καιρό, τα παλιά τα χρόνια, οι Αθηναίοι είχαν υποχρέωση να πληρώνουν ποινή, χρέος θανάτου, στους Κρήτες, στον Μίνωα, επειδή είχαν σκοτώσει το γυιό του. Κάθε 9 χρόνια έστελναν 7 νέους και 7 νέες για να τους φάει το τέρας, ο Μινώταυρος, στα βάθη ενός κτίσματος, του λαβύρινθου, που όποιος έμπαινε δεν μπορούσε να βγει. Ο Θησέας, πρίγκιπας της Αθήνας, (ημίθεος ο ίδιος), αποφάσισε να  πολεμήσει και να σκοτώσει το θηρίο, (τον Μινώταυρο), να σώσει τους Έλληνες- Αθηναίους  και να τους απαλλάξει από το ατελείωτο χρέος θανάτου που τους είχε επιβληθεί (ιδιαίτερα για τους νέους)… γι αυτό μπήκε στον λαβύρινθο με την βοήθεια της Αριάδνης και  ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Όταν γύρισε στην Αθήνα, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του και ανακηρύχθηκε Βασιλιάς και ο πιο τιμημένος ήρωας μετά το Ηρακλή…
Να λοιπόν που οι μύθοι, όπως και η Ιστορία, επαναλαμβάνονται! Οι Έλληνες, ο Ελληνικός λαός σήμερα, καταδικασμένος από τους κατακτητές του, παραδομένος από τους ηγέτες του, προσφέρει κάθε μέρα σταγόνα-σταγόνα την ψυχή του σε μια αόρατη δύναμη, τις αγορές, που τον καταδίκασαν μαζί με τους «φίλους»μας σε μια διαρκή εξευτελιστική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Η Ελλάδα, αλλά κυρίως ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ζωντανό «πειραματόζωο» πάνω στο οποίο δοκιμάζονται σύγχρονες μέθοδοι διάλυσης κοινωνικών δομών, Εθνικών θεσμών και Πίστεων… Η θεωρία του σοκ σε εφαρμογή…
Στην θέση αυτή την «κατάντησαν» οι εκλεγμένοι άρχοντες Κυβερνήτες που αρχικά προγραμματισμένα, προσχεδιασμένα, μεθοδευμένα, συστηματικά, με πρωτοπόρο τον ΓΑΠ και εκτελεστή τον ΓΣΠ παρέδωσαν την Ελλάδα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στα νύχια των δήθεν δανειστών αλλά στην πραγματικότητα των κατακτητών ΔΥΝΑΣΤΩΝ , στα νύχια των κατοχικών δυνάμεων που επέβαλαν εξαθλίωση… και μακροχρόνια κατοχή, όχι με τα όπλα αλλά με τα δάνεια. Η συνεχιστές δοσίλογοι ανταγωνίζονται ποιος είναι πιο πιστά αφοσιωμένος στις εντολές των κατακτητών.
Θα απογειωθούμε το 2013 λέει ο Πρωθυπουργός… στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και σε πρόσφατη συγκέντρωση Βουλευτών του   μεταθέτει την απογείωση για μετά τον Σεπτέμβριο… αλλά να δεθούμε καλά μην πέσουμε!!!
Επικοινωνιακά κόλπα θα μου πείτε αλλά να ,απογειώθηκε η ανεργία των νέων…ΠΡΩΤΟΙ στην Ευρώπη με ποσοστό 62% και στη γενική απεργία σε 27% με βέβαιο στόχο το 33%. Αληθινή απογείωση επικίνδυνης πτήσης θανάτου.
  Μια μικρή πόλη αυτοκτονίες!!! κάθε χρόνο…(πάνω από 3500) και πόσες δεν ανακοινώνονται, άλλωστε το  ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (που έληξε για πολλοστή φορά η θητεία του και ανανεώθηκε πάλι) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ (λογοκριτικά) την ανακοίνωση ειδήσεων και εικόνων που δείχνουν την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών…στα κρυφά είναι καλύτερα!!!
Ποιος θα σκοτώσει ο τέρας της Παγκοσμιοποίησης που πετυχαίνει μεθοδικά και προγραμματισμένα να επιβάλλει στους λαούς έλεγχο εξουσιών και στις Κοινωνίες την απόλυτη διάλυση … την κατάργηση της Εθνικής κυριαρχίας, την αρπαγή του Εθνικού πλούτου, την απαξίωση της Γης και την καταστροφή του περιβάλλοντος;;;
Τα προνόμια των Βουλευτών και τα δάνεια των κομμάτων.
Τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ μέσα στην κρίση και την εξαθλίωση των πολιτών περίπου 50 εκατ. ευρώ (νόμιμο ΝΑΙ αφού το ψηφίζουν μόνοι τους οι Βουλευτές αλλά ηθικό;;;). Οι Οικονομικοί εισαγγελείς κάλεσαν αρμόδια στελέχη των κομμάτων (με προθεσμία έως τις 4 Μαρτίου) να καταθέσουν σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τα δάνεια που είχαν λάβει τα τελευταία χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έχουν τα μεγαλύτερα δάνεια με  εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα της κρατικής χρηματοδότησης. Ποιος την εγγυάται και πώς να γίνει νομοθετική αναμόρφωση από Βουλευτές που οφείλουν μέσω των κομμάτων τους τεράστια ποσά ενώ κόβουν με κρύα καρδιά οριζόντια, συντάξεις μισθούς και επιβάλλουν φόρους χωρίς καμιά ευαισθησία;;;
 Η ΝΔ ελέγχεται για δάνεια 120 εκατ. ευρώ, το  ΠΑΣΟΚ οφείλει 112 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ  6 εκατ. ευρώ ,το ΚΚΕ  4.4 εκατ. ευρώ και  οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ. Να μην ξεχάσουμε πόσα εισέπραξαν από τους φόρους των εξαθλιωμένων Ελλήνων και τα μικρά κόμματα που ΔΕΝ εκλέχθηκαν στη Βουλή κατά τις τελευταίες εκλογές, αλλά έλαβαν ποσοστό πάνω από το όριο χρηματοδότησης. (Δημιουργία ξανά-Τζίβερος με 1,59%  και ΛΑΟΣ 1,58% κλπ).
Η εισαγγελική έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος, καθώς τα δάνεια έχουν μετατραπεί πλέον σε επισφαλή, με κίνδυνο να κληθούν να τα πληρώσουν οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που δυσκολεύονται να σώσουν τα σπίτια τους από τις Τράπεζες.
Και φυσικά οι κκ Βουλευτές παραμένουν σταθεροί στα κάθε είδους σκανδαλώδη προνόμιά τους (αφορολόγητα ποσά, πολλαπλές συντάξεις και παράλληλη πλήρης Βουλευτική αποζημίωση, απασχόληση επιστημονικού προσωπικού και φυλάκων, δωρεάν αυτοκίνητα, γραφεία  και επικοινωνίες και … και… ων ουκ εστί αριθμός!!!.
Και για να μην μαθαίνουν οι αφελείς ιθαγενείς τα «μυστικά κονδύλια του Κράτους», ΔΕΝ δημοσιεύεται πουθενά ο Προϋπολογισμός και ο απολογισμός της Βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Ένας ήρωας θα μας σώσει.
Ο σύγχρονος ήρωας, ένας Θησέας, πρέπει να ξεκινήσει την εκτέλεση του θηρίου από το «άρρωστο» κεφάλι, το διαφθαρμένο στην πλειοψηφία του πολιτικό σύστημα που αγωνίζεται με όλα τα μέσα, με νύχια και με δόντια να διασώσει την διαιώνιση της εξουσίας του. Και μετά να γλιτώσει τους Έλληνες από την κατοχή.
Ίσως σύντομα πρέπει να παρουσιάσουμε και τους άθλους του Ηρακλή για να συγκρίνουμε την συνέχεια της ατέλειωτης Ελληνικής Ιστορίας, από τον μύθο στην πραγματικότητα, αρχίζοντας από τους άθλους της «κάθαρσης της κόπρου των στάβλων του Αυγεία και  της Λερναίας Ύδρας»!!!
22/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου