Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Προς μια σύγχρονη παν-γερμανική κυριαρχία…;

Aναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν
Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου 

Τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρατηγούν πλήρως κι εμφανώς τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα, μετά από 2 αιματηρούς και καταστροφικούς πολέμους.
Το 1952, με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης των Παρισίων, ιδρύθηκε και Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα,- ΕΚΑΧ -, με στόχο να θέσει σε κοινό έλεγχο την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα, δηλαδή των δύο κύριων πρώτων υλών της πολεμικής βιομηχανίας και μ αυτό τον τρόπο να επιτηρηθεί και να αποφευχθεί ένας νέος εξοπλισμός της μεταπολεμικής Γερμανίας η οποία και από τους συμμάχους θεωρήθηκε υπεύθυνη για τους δύο πολέμους που έπνιξαν στο αίμα και γέμισαν ερείπια την γηραιά Ήπειρο.


Το αρχικό σχέδιο στόχευε στην συλλογική ευρωπαϊκή ασφάλεια και προέβλεπε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με στοιχεία δημοκρατίας και υπερεθνικότητας.
Μια απλή ανάγνωση των σημερινών δεδομένων πείθει για την πλήρη καταστρατήγηση και δη ηθελημένη του μεταπολεμικού οράματος των Ρομπέρ Σουμάν και Ζαν Μονέ.

Στη θέση της αρχής της υπερεθνικότητας υπάρχει μια πλήρης υπεροχή των εθνικών συμφερόντων της Γερμανίας. Οι αρχές της Δημοκρατίας καταπατούνται πλήρως. Ο αστικός πολιτισμός καταργείται παντελώς. Το Βερολίνο με ένα είδος απηνή, συνεχούς και σκληρού σύγχρονου οικονομικού πολέμου κατορθώνει κι επιτυγχάνει ό, τι και όσα δεν πέτυχε με τις δύο συρράξεις τις οποίες προκάλεσε και που συντάραξαν σύμπασα την υφήλιο.

Δεν είναι τυχαίο που ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλάει ευθέως για«ανήθικο πείραμα» πάνω σε ανθρώπινα όντα…, και ότι…: “Οι Γερμανοί επιβάλλουν μια λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας σχετικά με το χρέος της.”
Ούτε είναι επίσης τυχαίο πως ο βρετανικός Γκάρντιαν κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση στη Ελλάδα λόγω των μέτρων της σκληρής κι απάνθρωπης λιτότητας.
Και πως μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η εμμονή του Όλι Ρεν, μέλος της τρόικας που επιτηρεί την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, σε μια πολιτική που κρίνεται λανθασμένη κι επικίνδυνη από το ΔΝΤ;
Και τέλος, ποιαν άλλη χρεία μαρτύρων έχομε όταν ο εμπνευστής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός των οικονομικών, προειδοποιεί με νομισματικό πόλεμο τις ΗΠΑ επειδή προτείνουν μια πιο ευέλικτη πολιτική εισοδημάτων από τη οποία θα προκύψει η ανάπτυξη…;
Όλα συγκλίνουν στο ότι η Ευρώπη έχει ήδη υποκύψει στις επικίνδυνες ορέξεις μιας Γερμανίας που για Τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα επιδιώκει να επιβάλει την κυριαρχία της…!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου