Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε στα πρόθυρα του εμφυλίου!


Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν 

Γράφει ο Δευκαλίων
Μείζον θέμα στην σημερινή ειδησεογραφία η καταδρομική επίθεση 40-50 οπλισμένων κουκουλοφόρων στα μεταλλεία της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις περιοχή σκουριές Χαλκιδικής. Βία, φωτιές, βόμβες μολότοφ κ.λπ.
Μύλος από εκεί και πέρα. Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τον οποίο «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνο για την επιδρομή ενώ υπεραμύνεται των επενδύσεων και των επενδυτών. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αμύνεται και κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα. Διάφορα σκύβαλα του παρελθόντος όπως ο κ. Χ. Πάχτας βγήκαν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και σαν εκπρόσωποι τύπου των επενδυτών υπεραμύνονται των συμφερόντων των επιχειρηματιών και κατηγορούν ως υπεύθυνο της επίθεσης τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο…
Ας προσπαθήσουμε να ψάξουμε λίγο τα πράγματα.
Πρώτο και καλύτερο. Η στήλη πριν από λίγο καιρό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ ασχολείται με ήσσονος σημασίας ζητήματα τρομοκρατίας όπως οι καταλήψεις στην Βίλλα Αμαλία προκειμένου να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. Την ίδια ώρα αφήνει δολοφονικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Al Qaeda, ο UCK (Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσόβου) και ο UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς) να δρουν ασύδοτα.
Και να που ήρθε η ίδια η ζωή να επιβεβαιώσει ευτυχώς εν μέρει την στήλη. Μία οπλισμένη δύναμη 40-50 ατόμων επιτέθηκε μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή εναντίον ενός στόχου. Για σκεφθείτε το καλύτερα.
Περίπου μισός λόχος με οπλισμό, οργάνωση, σχέδιο δράσης, εκπαίδευση κ.λπ. επιτέθηκε σε ένα στόχο μέσα σε μία κατοικημένη περιοχή. Και η αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες τι έκαναν;
Πως είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί να εκπαιδευθεί και να…
εξοπλιστεί περίπου μισός λόχος, ο οποίος στην συνέχεια εκτέλεσε μία σχεδιασμένη επίθεση χωρίς να το αντιληφθούν η ΕΛΆΣ και οι μυστικές υπηρεσίες;
Τι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής, πρόσκοποι και αθώοι εκδρομείς;
Πως μεταφέρθηκαν τα όπλα;
Πως συγκεντρώθηκαν οι καταδρομείς;

Σε μία ευνομούμενη και σχετικά οργανωμένη πολιτεία σήμερα κι’ όλας θα είχαν αποκεφαλιστεί οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και των Μυστικών Υπηρεσιών καθώς και ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Κοιμόντουσαν όρθιοι. Από εκεί και πέρα είναι σε όλους εμφανές. Η ΕΛ.ΑΣ και οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Άφησαν να εξελιχθεί κάτω από την μύτη τους μία αμιγώς στρατιωτική επιχείρηση. Και πώς να κάνουν την δουλειά τους αφού ασχολούνται όλη την ημέρα με την Βίλλα Αμαλία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α;
Η στήλη θα χαράξει κι εδώ τον δικό της μοναχικό δρόμο. Στην πατρίδα μας εξ αιτίας του μνημονίου και της μνημονιακής πολιτικής οξύνονται καθημερινά οι κοινωνικές αντιθέσεις. Και όταν λέμε οξύνονται είμαστε εξαιρετικά επιεικείς. Στην πραγματικότητα χαράσσονται τα πιο βαθιά τραύματα στο σώμα της κοινωνίας.
Επί της ουσίας διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και βάρβαρα συναισθήματα όπως το μίσος, η αντεκδίκηση και η βία νομιμοποιούνται στην συνείδηση των αποκλεισμένων και γίνονται τα καλύτερα κίνητρα για την στράτευση των θυμάτων του μνημονίου σε κάθε λογής τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που επαγγέλλεται τάχα την κοινωνική δικαιοσύνη.
Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα οι αρχές ασφαλείας συνήθως επιστρατεύουν την βία εναντίον των νομίμως διαμαρτυρόμενων και των θυμάτων του μνημονίου. Δηλαδή ρίχνουν λάδι στη φωτιά της τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν εν τοις πράγμασι την τρομοκρατία ανεξέλεγκτη.
Τους βολεύει μία τέτοια εξέλιξη. Έτσι συκοφαντούν τους αντιμνημονιακούς Λαϊκούς αγώνες αφού τους ταυτίζουν με εγκληματικές πράξεις. Εκεί φτάσαμε! Να κινδυνεύει ο κάθε αντιμνημονιακός πατριώτης ότι θα θεωρηθεί εγκληματίας. Όταν ταυτόχρονα η πραγματική εγκληματική τρομοκρατία θεριεύει.
Είμαστε στα πρόθυρα του εμφυλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου