Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

20080323 ΟΤΙ ΨΑΡΕΨΑ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΌ ‘ΚΕΙ


Το Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτεί το ανθελληνικό «Παρατηρητήριο» του γενίτσαρου Δημητρά
http://skinious.blogspot.com/2008/03/blog-post_5718.html
http://www.greekalert.com/2008/03/blog-post_9067.html

Το Υπουργείο Παιδείας στέλνει για επιμόρφωση εκπαιδευτικούς στο Ισραήλ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2213
http://www.ypepth.gr/el_ec_category1757.htm
http://www.ypepth.gr/docs/seminario_olokaytoma_20080227.zip

ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ... ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ
http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1220&Itemid=1

21-03-2008

30.000 Ευρώ εισέπραξε από το Υπουργείο Εξωτερικών - προφανώς για το έργο του υπέρ της χώρας μας - ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός σε όλους από την δράση του μέσα από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου, ημέρα αντιρατσιστικής δράσης, μαθαίνουμε ότι τελικά αυτός ο αγώνας επιβραβεύεται από το Ελληνικό Κράτος. Και δεν επιβραβεύεται απλά ηθικά, με ένα μπράβο ή ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά με μετρητό! Σε αντίθεση βέβαια με τον αγώνα κάποιων άλλων ανθρώπων, όπως παραδείγματι χάριν των βετεράνων της Κύπρου, οι οποίοι ζητούν να μπαίνουν σε νοσοκομεία.
Ε, ας πρόσεχαν κι αυτοί και αντί να τρέχουν στα βουνά και στα λαγκάδια, πολεμώντας με Τούρκους για να υπερασπιστούν την Κύπρο, ας καθόντουσαν σπίτι τους, σε κάποιο «υψηλών προδιαγραφών» προάστιο, να κάνουν τους «αντιρατσιστές» για να τα... τσεπώνουν!

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνι Γεωργιάδη προς τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και ανάπτυξης. Στην ερώτηση του περί χρηματοδότησης του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι», η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κράτος μία άλλη Μ.Κ.Ο. που έχει εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Δημητρά, με την επωνυμία "Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (Ε.Τ.Ε.Π.Ε.). Η οποία μάλιστα εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ, για να το διαθέσει σε ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σαφώς άφησε υπόνοιες ως προς την χρήση των χρημάτων αυτών. Και για να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε τίποτε κομμάντα της εταιρείας να συλλαμβάνουν κάποιους σωματέμπορους.

Στο παρελθόν, από τον «Ελεύθερο Κόσμο» έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στις αν μη τι άλλο... περίεργες σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Μ.Κ.Ο. που παράγουν «αντιρατσιστικό» έργο και των διαφόρων «κονδυλίων» Υπουργείων.

Σήμερα που αποδεικνύεται επίσημα η χρηματοδότησή τους, δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε δικαιωμένοι. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι εξίσου δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο Δημητράς, ο οποίος επιβραβεύτηκε για την... «κοινωφελή» του δράση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Εμείς βέβαια οι απλοί πολίτες, οι «πληβείοι» που ποτέ δεν έχουμε λάβει χρηματοδότηση από κάποιο Υπουργείο αναρωτιόμαστε σε πόσες οργανώσεις είναι ο Δημητράς και πόσες από αυτές χρηματοδοτούνται καθώς και από ποιους άλλους εκτός από το Ελληνικό Κράτος.

Γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ακούσει για την «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας». Υπάρχουν άραγε και άλλες τέτοιες οργανώσεις, τις οποίες «αντιπροσωπεύει» ο Δημητράς ή στις οποίες συμμετέχει;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαίτησε να ελεγχθεί η Εταιρεία αυτή, που αντιπροσωπεύει ο Δημητράς ως προς την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο χρηματοδοτήθηκε. Θα αναμένουμε με πολύ αγωνία τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.

--
Σελίδες Πατριδογνωσίας
http://pheidias.antibaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου