Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΑΛΕΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ

Το έχω επισημάνει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μου. Το από δημιουργίας όνειρο του ΚΚΕ για τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου, δια του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων επιδιώκεται να γίνει πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το σύνολον των Σκοπιανών είναι πρώην Έλληνες κομμουνιστές, που είτε διώχθηκαν επί Μεταξά, είτε διέφυγαν ως δοσίλογοι το 1945 για να μην υποστούν τις συνέπειες των προδοτικών πράξεων τους, είτε, τέλος, διαφυγόντες αντάρτες του 1946-49.
Ακολούθως παραθέτω αποσπάσματα από διάφορες πηγές επί του θέματος.
ΣΓΣ

Κλικ στο N1035/KKE

20080705 Μαζί με τους "Μακεδόνες" και τους Αλβανούς κομμουνιστές, θα αποκαλύψουν και πλάκα για τον ΔΣΕ. Αμετανόητοι σταλινικοί!

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4629028

Κάθε γωνιά και ιστορία

Γενική άποψη της περιοχής όπως φαίνεται από τις πλαγιές του Λέσιτς. Στο βάθος διακρίνεται η χερσόνησος της Κούλας ανάμεσα στις δύο λίμνες, όπου στήθηκε και η φετινή κατασκήνωση Ο χώρος που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του διημέρου, ο τόπος όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας της ΚΝΕ για τον ΔΣΕ, είναι από μόνος του ένα ζωντανό μνημείο του αγώνα του ΔΣΕ, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρασε εκεί.

Στο χωριό Λαιμός, το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη 1947 εγκαταστάθηκε η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου (ΣΑΓΑ). Στις πλαγιές του βουνού μεταξύ των περιοχών Λαιμός - Αγ. Γερμανός γίνονταν οι ασκήσεις της Σχολής. Βασική αρχή της εκπαίδευσης ήταν η επίθεση.

Στο χωριό Οξυά ήταν η έδρα της Μονάδας Πυροβολικού. Κοντά στο χωριό ήταν και η Σχολή Πυροβολικού. Το πεδίο βολής ήταν 150-200 μέτρα από την έδρα και το στρατωνισμό της Σχολής. Αρχές του 1949, το Γενάρη, στην Οξυά ήταν η έδρα των σαμποτέρ του Γενικού Αρχηγείου. Στην κεντρική πλατεία του χωριού έγιναν πολλές ομιλίες και γιορτές με τραγούδια, όπως μετά τη μάχη της Νάουσας, όταν επέστρεψαν οι σαμποτέρ με υψηλό μαχητικό ηθικό και επαναστατική έξαρση. Η ταξιαρχία σαμποτέρ είχε δύναμη περίπου 500 μαχητών.

Στο χωριό Πύλη, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΚΝΕ, μέσα σε μια χαράδρα και καλύβες στεγαζόταν το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ, τα μέλη της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Εκεί βρίσκεται και η σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θέση πολυβολείου στο Μάλι Μάδι
Στο χωριό Βροντερό, σε μια σπηλιά, ήταν το νοσοκομείο του ΔΣΕ.

Νότια του χωριού Λευκώνας, μαχητές της ΣΑΓΑ κατασκεύασαν αεροδρόμιο. Εκεί τοποθετήθηκε 25άρι αντιαεροπορικό πυροβόλο για τη φύλαξή του.

Στο χωριό Καλλιθέα ήταν τα έμπεδα του ΔΣΕ. Οι νεοσύλλεκτοι αντάρτες έπαιρναν εκεί τη βασική τους εκπαίδευση. Στην Καλλιθέα υπήρχαν συνεργεία από ράφτρες που έραβαν τα ρούχα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.

Στο χωριό Ψαράδες υπήρχε νοσοκομείο.

Έξω από το χωριό Καρυές, μέσα σε χαράδρα, υπήρχαν αποθήκες με εφόδια του ΔΣΕ.

Στο φυλάκιο Κούλα υπήρχε Λόχος Ασφαλείας του ΔΣΕ που έλεγχε όποιον περνούσε στη χερσόνησο Πυξός. Σε μικρή απόσταση από την ξύλινη γέφυρα της Μικρής Πρέσπας υπήρχε 25άρι αντιαεροπορικό πολυβόλο.

Στο χωριό Πυξός στις 1-8 Μάρτη του 1949 μέσα σε μία μεγάλη αίθουσα συνήλθε η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Πανελλαδικής Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών Ελλάδας» (ΠΔΕΓ).

Μέσα στη λίμνη, κοντά στο Λαιμό, έπεσε ένα αεροπλάνο «Σπιτφάιρ» που καταρρίφθηκε από πυρά του ΔΣΕ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ <
http://troktiko.blogspot.com/2008/07/blog-post_2322.html
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΑΕΙ Ο ''ΑΝΘΟΣ'' ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Μετά τα φυντάνια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν και τα παιδιά της Παπαρήγα να μας πουλήσουν τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Και σύμφωνα με το κομμουνιστικό ξεπερασμένο έντυπο "Ριζοσπάστη" θα πάνε και εκδρομή όλοι μαζί.
Δεν ντρέπεστε όλοι μαζί; Ξεπουλημένοι. κ. Αλέκα θα μας πει τι γίνεται με αυτό που αποκάλυψε το taxalia.blogspot.com;
Με Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τουρκία πάτε να κάνετε εκδρομή στην Φλώρινα; Νομίζετε ότι γίνατε διαβαλκανικοί;

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠ¶ΣΤΗΣ:

"Για τις μαγευτικές Πρέσπες αναχωρούν σήμερα οι νεολαίοι του ΚΚΕ, όπου το Σαββατοκύριακο οι οργανώσεις της ΚΝΕ, θα συναντηθούν στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Θα συμμετέχουν :
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΚΥΠΡΟΥ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (!!!)
(η ΚΝΕ έλυσε το ζήτημα της ονομασίας: τους βάφτισε κατευθείαν Μακεδόνες.
Έτσι θα σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και θα επιτευχθεί η φιλία των λαών. Αν τους δίναμε και λίγο κώ.....; Μήπως θα αναπτυσσόταν καλύτερα η φιλία μας, φίλοι της ΚΝΕ; Είναι αυτή η επίσημη γραμμή του Περισσού; ΑΛΕΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ)"
-- Ανάρτηση Από τον/την PAN στο Π.Σ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου