Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Το ΠΕ ως να μην υπάρχει ...

Από τα τρία δημοσιεύματα που ακολουθούν παρουσιάζεται το φαινόμενο η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη (πρώην Γεν. Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ) να διακρίνεται για την παρρησία και ειλικρίνεια της, σε αντιδιαστολή με την διοικητική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Δεν μου είναι δυνατόν να διανοηθώ ότι η πρόταση χρηματισμού που έγινε στην κα Μ.Κ. να μην είχε γίνει και σε κάποιους άλλους, οι οποίοι όμως προτίμησαν να αποσιωπήσουν αν ιδιοτελώς το συμβάν.

ΣΓΣ

1.

Στοιχεία - συναγερμός εκ νέου για τον Ασωπό

Της Λινας Γιανναρου

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως όσον αφορά το σκάνδαλο της ρύπανσης του Ασωπού, δύο μόνο ημέρες μετά την καταδίκη τεσσάρων βιομηχανιών των Οινοφύτων με ποινές-«χάδια» για το αδίκημα της σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Όπως προκύπτει από απάντηση της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετικά ερωτήματα του πληρεξούσιου δικηγόρου του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Οργανώσεων κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρόσφατες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) καταδεικνύουν σοβαρότατη επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής τόσο με εξασθενές χρώμιο όσο και με αρσενικό και μόλυβδο!

Για περισσότερα κλικ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_25/10/2008_289753

2.

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη

Γιατί μου φαίνονται απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στην κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, πολεοδόμο και πρώην στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ; Απολύθηκε από τη θέση της γιατί «μιλούσε πολύ», έλεγε ελεύθερα τη γνώμη της (άρα είχε γνώμη και άποψη στον κύκλο των αρμοδιοτήτων της και το χειρότερο, την έλεγε ελεύθερα) και το ακόμη χειρότερο, σχεδόν τερατώδες... χωρίς την έγκριση και την άδεια των προϊσταμένων της. Τώρα δικάζεται γιατί αποκάλυψε, πάλι στον κύκλο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της, βιομηχανίες που ρυπαίνουν τον Ασωπό ποταμό. Δεν χρειάζεται το δικαστήριο να εξετάσει μάρτυρες και να ελέγξει αποδεικτικά στοιχεία. Μπορεί να κάνει έναν περίπατο ως τον Ασωπό για να διαπιστώσει ότι μολύνεται και μολύνει. Δεν χρειάζονται ούτε χημικές αναλύσεις. Η μόλυνση είναι ορατή και διά γυμνού οφθαλμού και διά ρινός αισθητή.

Για περισσότερα κλικ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/10/2008_288002

3.

Μαργαρίτα Καραβασίλη «Γνωστός επιχειρηματίας μου πρόσφερε λευκή επιταγή»

ΟΙΚΟ της Καθημερινής, τευχ. 74, ΝΟΕ 2008

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου