Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ! & Εφοριακοί του ΣΔΟΕ γιαουρτώνονται

Εκεί έχουμε φθάσει; Στη Λήμνο να απαγορεύουν τους ελέγχους από τον ΣΔΟΕ και να γιαουρτώνουν και να πετάνε αυγά στους εντεταλμένους εφοριακούς. Πολλά είναι δυνατόν να καταμαρτυρηθούν εναντίον των εφοριακών, αλλά αυτό πάει πολύ. Η συντεταγμένη πολιτεία έχει καταρρεύσει.

ΣΓΣ

Με «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η κατάσταση στο ακριτικό Αγαθονήσι.
Οι 10 εθνοφύλακες του νησιού παρέδωσαν τα όπλα τους στον πρόεδρο της Κοινότητας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η συγκέντρωση οικονομικών μεταναστών που καταφθάνουν από την Τουρκία.Την περασμένη Πέμπτη, 193 άτομα από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και την Σομαλία εντοπίστηκαν σε βάρκες ανοικτά του Αγαθονησίου και προωθήθηκαν από το Λιμενικό στο νησί, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε 170. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, 193 ψυχές, ζουν εδώ και πέντε ημέρες σε χωράφια, αγρούς, δρόμους, χωρίς «κεραμίδι» πάνω από τα κεφάλια τους, χωρίς κρατική μέριμνα, ιατρική φροντίδα και μίνιμουμ συνθήκες υγιεινής.Οι κάτοικοι τους προσφέρουν νερό, φαγητό και ρούχα, όπως κάνουν άλλωστε κάθε φορά όταν οικονομικοί μετανάστες εγκαταλείπονται από Τούρκους δουλεμπόρους στα ανοικτά του νησιού.Ο Κωνσταντίνος Κόττορος, εκπρόσωπος των Εθνοφυλάκων και γιος του προέδρου της Κοινότητας, εξηγεί στη «zougla.gr» πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι και οικονομικοί μετανάστες αναγκάζονται να συμβιώσουν στο ακριτικό νησί.

Για περισσότερα http://www.stoxos.gr/

1 σχόλιο:

 1. Αγρίεψε η κυβέρνηση;
  ΣΓΣ

  Με αφορμή τη Λήμνο
  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 07:00
  Αυστηρή εντολή να γίνονται «έλεγχοι παντού και χωρίς εξαιρέσεις» έδωσε χθες στον ελεγκτικό μηχανισμό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
  Αφορμή για τη συγκεκριμένη εντολή αποτέλεσε η επίθεση που δέχθηκαν από επιτηδευματίες στη Λήμνο στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τους προγραμματισμένους με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί ελέγχους στο νησί.
  http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/26/1682106.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή