Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Βόμβα στην αγορά των ΜΜΕ

Βόμβα στην αγορά των ΜΜΕ

Κλείνουν Ελεύθερος Τύπος και City 99,5, που τέθηκαν αιφνιδιαστικά σε εκκαθάριση. Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου αποχωρούν οριστικά από τα ΜΜΕ. Με 24ωρη απεργία απάντησε άμεσα η ΕΣΗΕΑ12:05

Σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η ανακοίνωση το μεσημέρι της Δευτέρας ότι οι μέτοχοι της «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.» αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών, ουσιαστικά βάζοντας λουκέτο σε μία από τις έγκριτες καθημερινές εφημερίδες και το αντίστοιχο ενημερωτικό ραδιόφωνο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή».


Βόμβα στην αγορά των ΜΜΕ

Σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο και απεργία

Με την εξέλιξη αυτή περίπου 500 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και άλλες ειδικότητες των ΜΜΕ, βρίσκονται αιφνιδιαστικά στο δρόμο, σε μία περίοδο κρίσης τόσο στα media όσο και συνολικά στην οικονομία.

Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας, με την άμεση κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 ως την ίδια ώρα την Τρίτη.

Οι αντιδράσεις των πολιτικών

Tη λύπη της κυβέρνησης για κάθε μέσο ενημέρωσης που παύει να λειτουργεί εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια εφημερίδα με μια μεγάλη, ιστορική παράδοση και διαδρομή. Κάθε φωνή πληροφόρησης συμβάλλει, ενισχύει την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», τόνισε.

Με αφορμή άλλη σχετική ερώτηση, σημείωσε πως δεν σχολιάζει επιχειρηματικές αποφάσεις και ότι «η πολυφωνία στη χώρα μας είναι εξασφαλισμένη».

Tην αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζομένους του «Ελεύθερου Τύπου» και του City εκφράζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας τη δέσμευσή του ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για το δικαίωμά τους σε σταθερή εργασία.

Σε ανακοίνωσή του, εξάλλου, ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλισθεί επίδομα ανεργίας, επί όσο διάστημα θα είναι άνεργοι, σε όλους τους δημοσιογράφους και εργαζομένους σε αυτά τα Μέσα, ανεξάρτητα από τη σύμβαση και τις σχέσεις εργασίας που είχαν. Επίσης ζητεί πάγωμα όλων των δανείων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=4750&pubid=4238805


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου