Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Να το δω και να μην το πιστέψω ...

«Η Αγκυρα να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Αγκυρας»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 07:00

Την ανάγκη εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Αγκυρας, που προβλέπει το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, υπογράμμισε χθες -ενώπιον της Κυπριακής Βουλής- ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η κυβέρνηση στην Αγκυρα πιστεύει πως η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Δ. Χριστόφια, ο Ζοζέ Μπαρόζο είπε ότι διαβλέπει «ιστορική ευκαιρία για να λυθεί οριστικά το Κυπριακό». Τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού εναπόκειται στους ίδιους τους Κυπρίους.

Z.M. Mπαρόζο: Στα χέρια των Κυπρίων η επίλυση του Κυπριακού.

«Εμείς δεν πρόκειται να βρούμε τη λύση, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια για τη λύση», είπε, επισημαίνοντας ότι η επίλυση του Κυπριακού θα βοηθήσει όλους τους Κυπρίους για να αξιοποιήσουν τα ωφελήματα από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δ. Χριστόφιας: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την επανένωση της πατρίδας μας.

Ο Κύπριος πρόεδρος -ο οποίος δήλωσε ότι υποστηρίζει συνειδητά την υποψηφιότητα Μπαρόζο για μια νέα θητεία- διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί μαζί με το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού.

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν του έθεσε το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξέφρασε την ελπίδα ότι το οδόφραγμα θα ανοίξει σύντομα. Είπε, όμως, ότι το θέμα δεν αφορά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/26/1682045.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου