Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ελλάδα & Αλβανία ...

Η ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η οικονομία της Αλβανίας εξαρτάται απολύτως από την προσωρινή ή μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα σχεδόν ενός εκατομμυρίου Αλβανών πολιτών και από την Ελληνική πολιτική και οικονομική υποστήριξη. Ο Ελληνικός λόχος που βρίσκεται στην Αλαβανία μετά από διαδοχικές αποφάσεις της Αλβανικής Βουλής, χρησιμεύει για την συντήρηση και επισκευή δρόμων, σχολείων και άλλων κτηρίων, επισύροντας την αχαριστία και την οργή (!) της αντιπολιτεύσεως του κ. Σαλί Μπερίσα.

Από την πλευρά της η Ιταλία φιλοξενεί μόνο 30.000 Αλβανούς πολίτες και παρέχει ασήμαντη οικονομική υποστήριξη στην Αλβανία.

Πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό και πέρασε στα ψιλά των περισσότερων εφημερίδων ότι την τελευταία ημέρα της πρωθυπουργίας του ο κ. Φάτος Νάνο παρέδωσε δια της υπογραφής του την μικρή νήσο Σάσωνα (κοντά στον Αυλώνα) στην Ιταλία για την δημιουργία Ιταλικής βάσεως με 500 άνδρες!

Η δικαιολογία ήταν σαθρή: Για τον έλεγχο της λαθρομεταναστεύσεως προς την Ιταλία... Δηλαδή, εάν δίδεται ναυτική βάση στους Ιταλούς, μήπως θα έπρεπε να δοθεί στην Ελλάδα χερσαία βάση για τον ίδιο λόγο;

Για την Ιστορία πρέπει να πούμε ότι η νήσος Σάσων είναι τμήμα των Ιονίων νήσων, η οποία είτε εκ λάθους είτε εκ κακής εκτιμήσεως, δεν κατελήφθη από τις Ελληνικές δυνάμεις μετά την Ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα και έτσι παρέμεινε υπό Οθωμανική κατοχή. Πρόκειται για νησάκι, το οποίο ελέγχει τα στενά του Οτράντο και το πέρασμα από την Αδριατική στην Μεσόγειο, και πολλές φορές το επιβουλεύθηκε η Ιταλία κατά το παρελθόν! Σήμερα ο παλαιός στρατηγικός στόχος της Ιταλίας να ελέγξει απολύτως τα στενά του Οτράντο επετεύχθη χωρίς καμιά αντίδραση!

Επίσης, έχει γραφεί στον τύπο ότι η Αλβανία έχει παραχωρήσει στην Τουρκία ναυτική βάση ή σχετικές διευκολύνσεις σε περιοχή κοντά στους Αγίους Σαράντα...

Καταλαβαίνουμε ευχερώς ότι η πολιτική μας στην Αλβανία έχει αποτύχει παταγωδώς! Η Ιταλία με μηδαμινό κόστος κέρδισε τα μέγιστα! Η Ελλάς με βαρύτατο τωρινό κόστος και ανυπολόγιστο στο μέλλον, ακούει αδιαμαρτύρητα της Αλβανικές πιέσεις για "εκπαιδευτικά δικαιώματα" στους Αλβανούς μετανάστες... (μελλοντική μειονότητα).

Η Ελληνική πολιτική τάξη (υπό την εξουσία της οποίας έχουμε την ατυχία να ζούμε) , η οποία με σύστημα και συνέπεια πέτυχε την απομάκρυνση από τις εστίες των της πλειοψηφίας των Βορειοηπειρωτών, έχει απαγορεύσει πρακτικώς την χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος" και έχει απεμπολήσει τα διεθνώς ανεγνωρισμένα δικαιώματα της Βορείου Ηπείρου (Πρωτόκολο της Κερκύρας του 1914), αδιαφόρησε να λάβει ανταλλάγματα για την παρουσία στην Ελλάδα τόσων πολλών Αλβανών πολιτών.
Ενώ η Ιταλία, χωρίς καμιά θυσία, κέρισε μια πολύτιμη ναυτική βάση τεράστιας στρατηγικής και ψυχολογικής σημασίας για την περιοχή. Να ποια είναι η διαφορά Ελλήνων και Ιταλών πολιτικών!

Ας υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες την πατρίδα μας ότι καμιά προσφορά δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα.
Ας μας απαντήσουν; Ποια είναι τα ανταλλάγματα για την σωτηρία της Αλβανίας, που την εξασφαλίζει ο Ελληνικός λαός και μόνο;
Η υπόθεση με την νήσο Σάσωνα είναι η απάντηση...
Σαφώς πρόκειται για μια ακόμη τραγωδία της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής!


Για να επικοινωνήσετε με την Ε.Ε.Μ.Ε.Θ μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην διεύθυνση mrellos@matrix.kapatel.gr

©Μιχαήλ Δ. Ρέλλος, Ε.Ε.Μ.Ε.Θ.,1998-1999

http://www.kapatel.gr/matrix/science/eemet/sason.htm


1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΗ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1973 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΗΤΤΕΣ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΘΗΚΑΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΣΩΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ "ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ " ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΝΑΜΕ Η "ΧΩΜΑΤΕΡΗ" ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΑΝΑΓΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ. ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή