Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σενάριο για Μάιο με Σκόπια


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 07:00
Στο ενδεχόμενο να καθοριστεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και Σκοπίων τον ερχόμενο Μάιο κατά τη διάρκεια της συνόδου που σκοπεύει να διοργανώσει η τότε προεδρεύουσα Ισπανία και η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Βαλκάνια αναφέρεται η εφημερίδα «Βρέμε» των Σκοπίων.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι Δυτικοί διπλωμάτες αναμένουν πως μέχρι τότε η ΠΓΔΜ θα λύσει το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα.
Οι ίδιοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Μάιος θα αποτελέσει την κατάλληλη χρονική στιγμή για τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.
Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, χωρίς να καθορίζει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νντέβνικ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., δίχως να τίθενται όροι, αλλά με την υπενθύμιση ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου