Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανική τηλεοπτική εκπομπή .... πληρωμένη ;;;;;;

http://www.youtube.com/watch?v=TEA8n4TbP6A&feature=related

Πρόκειται περί σατυρικής εκπομπής με άνοστα, άστοχα, ασυνάρτητα και χοντροκομμένα αστεία για την ελληνική πραγματικότητα. Καμία αίσθηση του χιούμορ. Ας είναι!
Ο κύριος στην αρχή αναφέρει ειρωνικά: " Είμαι ένας απ' αυτούς που μου αρέσει να αλείφομαι με ελαιόλαδο και γενικά να πηγαίνω στα ελληνικά νησιά" και στη συνέχεια δίνει το λόγο στην "ειδήμονα" για περαιτέρω "ανάλυση":
"Για να καταλάβουμε την σημερινή Ελλάδα πρέπει να ανατρέξουμε στην αρχαιότητα η οποία διαμορφώνει την τέχνη και τον πολιτισμό μας" αναρτώντας την πρώτη φωτογραφία με το σεξουαλικό θέμα.
"Στην άνοδο της Ελλάδας συνετέλεσε η ανάδειξη της σοφίας (ενν. των φιλοσόφων). Σε ένα μόνο βαρέλι ζούσε ο διάσημος φιλόσοφος Διογένης" αναρτώντας την δεύτερη φωτογραφία με το μάπετ μέσα στον σκουπιδοντενεκέ.
"Οι αρχαίοι Έλληνες έσωσαν στρατιωτικά την Ευρώπη νικώντας τους Πέρσες στην σφαγή της Σαλαμίνας" βγάζοντας το ομοίωμα του Ιρανού πρωθυπουργού Αχμαντινετζάντ.
"Κορυφαία στιγμή του ελληνικού πολιτισμού" χαρακτηρίζει στην τρίτη φωτογραφία τον Έλληνα ομογενή Κώστα Καρτάλη γνωστό τραγουδιστή στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες όπου με την σαφάρι εμφάνισή του τον παραλληλίζει με τον Οδυσσέα.
"Στην περίοδο του ευρώ οι Έλληνες κρύβονταν στον δούρειο ίππο (δείχνει τους Έλληνες μέσα στον κουμπαρά να γλεντάνε με τις γερμανικές αποταμιεύσεις). Το πρόβλημά τους είναι η στενή σχέση κράτους και οικονομίας. Η Ελλάδα υποφέρει από τον μαζικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλλων (Beamtenscwaeme, φωτογραφία με τον Μπομπ Σφουγγαράκη)"
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πιέσει την Ελλάδα να κάνει οικονομίες και αν δεν λειτουργήσει αυτό πρέπει να στείλουμε τον κατάλληλο (φωτ. Ρεχάγκελ)"
"Και αν παρ' όλα αυτά δεν λειτουργήσει στους Έλληνες και αυτή η λύση, μια εποικοδομητική πρόταση (sic) στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να πουλήσουμε την Ελλάδα στην Τουρκία που στο παρελθόν ... αγαπιόντουσαν τόσο πολύ" αναρτώντας την ακατονόμαστη τελευταία φωτογραφία.
 
Υ.Γ. Τι να πρωτοσχολιάσεις ειδικά για τον τελευταίο "σαφέστατο" υπαινιγμό.
                                            
 Χ.Κ.
Το σχόλιο μου
Με πάρα πολύ καλή προαίρεση το σύνολον αυτής της παρουσίασης το χαρακτηρίζω σατιρογραφία.
Αυτό όμως που δεν μου αρέσει καθόλου ή μάλλον δείχνει τον ηθικό αυτουργό είναι η τελευταία αποστροφή "μια εποικοδομητική πρόταση (sic) στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να πουλήσουμε την Ελλάδα στην Τουρκία".
Και ακόμα πιο πολύ η ακροτελεύτια φωτογραφία, από δήθεν αρχαίο αγγείο. Συμφωνώ μόνον στη μεταφορική έννοια της παράστασης καθότι τα τελευταία 60 χρόνια μας έχουν κάνει τη ζωή μας ... πατίνι.
ΣΓΣ

2 σχόλια:

  1. Εύγε στον Κώστα Ζουράρι.

    Με μία φράση απέδειξε την συνέχεια της Ελληνικότητας, Και βέβαια η Αφροδίτη ειναι η Ελληνίδα.Και βέβαια ο Κώστας Ζουράρις που στο τελευταίο του βιβλίο για τον Μακρυγιάννη συνδέει και αποδεικνύει τη συνεχεια της Ελληνικότητας απο τον Ομηρο στον Θουκυδίδη και στον Μακρυγιάννη, αυτό θά έλεγε.
    Εύγε Κώστα Ζουράρι και παλι,

    Δ.Αλευρομάγειρος
    ----- Original Message -----
    From: Theodore Contoyannopoulos
    To: theodorecc@yahoo.com
    Sent: Friday, February 26, 2010 2:12 PM
    Subject: Χάλασε τη μανέστρα

    Στην εκπομπή του Καμπουράκη και του Οικονομέα ήταν καλεσμένος ο Κώστας Ζουράρις.
    Είπε κάτι που δεν πολυάρεσε στον Καμπουράκη και προτίμησε να το σταματήσει για να πάει σε διαφημίσεις.
    Κάποιοι όμως είμαι σίγουρος πως πήραν το μήνυμα.
    Μέσα από μια πρόταση είπε αυτό που παιδεύονται πολλοί να το πουν με 800 άρθρα και δεκάδες μονολόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές.Θεώρησε κατάπτυστο και προσβλητικό το άρθρο και την εικόνα του περιοδικού,αλλά βρήκε και κάτι που πρέπει να γίνει μάθημα σε πολλούς νεοέλληνες.

    Ζουράρις... "Αυτά να τα δουν ορισμένοι,που τους καλείται να μιλήσουν από την εκπομπή σας.
    Οι Γερμανοί και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης θεωρούν ότι είμαστε η συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων.
    Για αυτό και στο Focus χρησιμοποίησαν την θεά Αφροδίτη σε άρθρο τους για την Ελλάδα.
    Σε αντίθεση με την νέα ανθελληνική κουλτούρα,που έχει διεισδύσει στον πανεπιστημιακό χώρο και υποστηρίζει ότι είμαστε κάτι άλλο. Το κακό είναι ότι αυτοί επηρεάζουν και εσάς,τα ελληνικά ΜΜΕ.

    Καμπουράκης.....Πάμε διαφημίσεις....κόψτε τον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές φορές ο Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και δίνει την εντύπωση στους τηλεθεατές του ότι η κατευθύνεται από το control η έχει λάβει εντολές εκ των προτέρων από την διεύθυνση του καναλιού για το πως θα συμπεριφέρεται αναλόγως!!!
    Για τον Κο ΖΟΥΡΆΡΙΣ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να θεωρούμε ως ΈΛΛΗΝΕΣ ότι ήμαστε πολύ τυχεροί που είναι κοντά μας , αυτόν και μερικούς άλλους, λίγους όμως δυστυχώς, που σε τέτοιες περιπτώσεις μας αναπτερώνουν το ηθικό.
    denis

    ΑπάντησηΔιαγραφή