Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εκλογές για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου | ANTINEWS

Share


Αρκετούς μήνες τώρα καλλιεργείται η ιδέα ενός νέου Συντάγματος και η απαίτηση αυτή τεκμηριώνεται από ακαδημαϊκούς, συνταγματολόγους, ενίοτε πολιτικούς αλλά και κινήματα πολιτών. Η αλλαγή και όχι η αναθεώρηση και οι υποστηρικτές της ολοένα και προβάλλεται ως η εσχάτη λύση προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει το κύρος της και οι Έλληνες την αξιοπρέπεια τους.
Τελευταία μας προέκυψε και η “υπουργική¨ άποψη ντυμένη με τον μανδύα της ¨επιστημονικής συνταγματικής ανάλυσης¨ που διακυρήσει ότι: το Μνημόνιο προηγείται του Συντάγματος και άρα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα περιορισμού της Εθνικής κυριαρχίας.
Επειδή μέχρι σήμερα όλες οι αναθεωρήσεις περισσότερο περιέπλεξαν παρά έλυσαν προβλήματα και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, υπάρχει στην παρούσα συγκυρία μόνο και μόνο μία λύση και αυτή είναι:

Εκλογές με σαφέστατη δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, κατάρτιση νέου Συντάγματος και όχι προσαρμογή του παρόντος σύμφωνα με τις ρήτρες του Μνημονίου (δηλ. ουσιαστικά ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας).
Πως το λέγαμε παλιά…..; “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”
ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!
GS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου