Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο άνθρακας σκοτώνει περισσότερα άτομα από τη ραδιενέργεια | Enimerwsi.com

Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα για άλλη μια φορά έβγαλε σε πρώτο πλάνο το θέμα της ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας, υπενθυμίζει το site «Mother Nature Network».

Αλλά όσο και ανησυχητικές να είναι οι ειδήσεις οι οποίες έρχονται από την Ιαπωνία, ωστόσο ο άνθρακας σήμερα εξακολουθεί να σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από όσους η ραδιενέργεια.

Προς υποστήριξη αυτής της άποψης, το site παραθέτει στοιχεία από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια ρύπανση από τα ...
ορυκτά καύσιμα οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο ατυχημάτων, ασθενειών και θανάτου. Τα μικρά σωματίδια της σκόνης άνθρακα σκοτώνουν κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ περισσότερα από 13.000 άτομα. Και εδώ θα πρέπει να προστεθούν οι καταρρεύσεις και τα ατυχήματα στα ορυχεία άνθρακα, όπως και τα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Σύμφωνα με τις μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, ο αριθμός των θυμάτων μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ, δεν υπερβαίνει τα 9000 άτομα.

Ο άνθρακας αντιμετωπίζεται ως «serial killer» και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία προκαλεί, είναι η αιτία του θανάτου έως και 1 εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα.

Τότε γιατί η πυρηνική ενέργεια προκαλεί τέτοιο τρόμο; Σύμφωνα με το site «Mother Nature Network» τα καταστροφικά γεγονότα προκαλούν πολύ περισσότερο φόβο στον πληθυσμό, παρά τον αργό και απαρατήρητο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θάνατο ενός ατόμου θύματος της ρύπανσης του άνθρακα.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/blog-post_5301.html#ixzz1I5gi2tSP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου