Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο φανατισμός των Μουσουλμάνων: μια επιστολή που πρέπει να διαβαστεί...


Share
Ο φανατισμός των Μουσουλμάνων: μια επιστολή που πρέπει να διαβαστεί...

«Ειρήνη σε εσένα» ... μέχρι εκεί που δεν είσαι αντίθετος από «εμένα»

muslims-love-for-youΟ θρησκευτικός ακραίος λόγος τις περισσότερες φορές ξεκινάει ωραία, όμως, όσο πιο πολύ αρθρώνεται, τόσο περισσότερο ξεδιπλώνει το μίσος. Για να μαθαίνουμε τι ακριβώς μας περιμένει, εμάς τις δυτικές κοινωνίες, ας διαβάσουμε τις σκέψεις που έστειλε με μορφή επιστολής μία κατά τα άλλα (φαινομενικά) μορφωμένη μουσουλμάνα, από την πόλη Marietta της πολιτείας Georgia των ΗΠΑ, η οποία, αφού απείλησε πρόσφατα τον δημοσιογράφο Peter King, απειλεί τώρα τον Νεοϋορκέζο γερουσιαστή Greg Ball, ο οποίος έλαβε στο γραφείο του ένα ύποπτο πακέτο που περιείχε ένα γράμμα και ένα λούτρινο πίθηκο που έφερε το Αστέρι του Δαβίδ, το απόγευμα της Τρίτης που μας πέρασε.
Η επιστολή ξεκινά με τα λόγια "Asa Lamu Laikum Dead Man Walking" (το πρώτο μέρος μεταφράζεται σε "ειρήνη σ' εσένα" στα Αραβικά), και αναφέρεται στον Ball χαρακτηρίζοντας τον ως “crazy, Christian cracker[*] (τρελό, λευκό, βλάχο χριστιανό) που στερείται πολιτικής ορθότητας, επικαλούμενη την πρόσφατη δημόσια συζήτηση σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια, τους βετεράνους και τις στρατιωτικές υποθέσεις. Η υπογράφουσα την επιστολή αυτοπροσδιορίζεται ως αγγελιοφόρος του Αλλάχ και υπερασπιστής του Ισλάμ, και χαρακτηρίζει τη συζήτηση ως «κήρυξη πολέμου κατά των μουσουλμάνων».
Σύμφωνα με άρθρο του MSNBC.com στη συζήτηση αυτή, η οποία είχε ως στόχο να αξιολογήσει την ετοιμότητα της Νέας Υόρκης όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, συμμετείχαν ομιλητές που υποστηρίζουν ότι "το Ισλάμ αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ" και έκαναν λόγο για στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών.
Παραθέτουμε το πρωτότυπο [Αγγλική] της επιστολής καθώς και μετάφραση της:

www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-20-08/2010-04-06-19-07-44/1286-2011-04-17-17-30-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου