Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Λ Α Ζ Α Ρ Ο Σ ΜΑΥΡΟΣ - Υπό κατεδάφιση ...

25ης Φεβρουαρίου 2008, στήλη:

Υπό κατεδάφιση…

Ο Σ Ο Ι ΕΒΑΛΑΝ στόχο να ρίξουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, το έχουν επιτύχει. Τα εκ διαφόρων κατευθύνσεων ορμώμενα, με κοινό όμως στόχο, «συνεργεία κατεδάφισης», έχουν από χθες βράδι τον Πρόεδρο «τους». Τον Πρόεδρο που παρήγαγε η κύρια ομοαξονική τους δράση. Των μεν από 10μήνου, των δε από 8μηνου. Έχοντας πείσει καμιά δεκαριά χιλιάδες περισσότερους ψηφοφόρους στον πρώτο γύρο, της 17ης Φεβρουαρίου, απέκλεισαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο και ανέδειξαν χθες Πρόεδρο αρεστό και στους ξένους. Εκείνους τους ξένους που για τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα, πάντα ενδιαφέρονται και ουδέποτε έπαυσαν να καθορίζουν το Κυπριακό. Εκείνους που από την περασμένη Κυριακή, δεν κρύβουν την ανακούφισή τους που ο κυπριακός λαός, έστειλε σπίτι του τον Ηγέτη του ΟΧΙ της 24ης Απριλίου 2004. Ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, από την επαύριον του 76% αυτοπαγιδεύτηκε στο να λογοδοτεί και να καλοκρατεί τις ηγεσίες των διαφορετικής εντάσεως δυνάμεων του «Ναι», αντί να εξορμήσει από τη γραμμή Αντίστασης του ΟΧΙ στην ολομέτωπη επίθεση της απελευθερωτικής πορείας.
Α Π Ο ΣΗΜΕΡΑ, ο αγώνας διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, απόκρουσης των σχεδίων κατάλυσής της και επέκτασης της τουρκικής συγκυριαρχίας και στις ελεύθερες περιοχές, ο αγώνας για τη διατήρηση ερεισμάτων ισχύος και αποθεμάτων σθένους για την απελευθέρωση των τουρκοκρατούμενων περιοχών, θα διεξάγεται κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες. Από σήμερα στο προεδρικό μέγαρο δεν υπάρχουν εχέγγυα επανάπαυσης και εφησυχασμού. Εγκαθίστανται, ψήφω λαού, ύ π ο π τ ο ι επανόρθωσης του ε ν δ ο τ ι σ μ ο ύ ! Αυτό, όμως, δεν προεξοφλεί από τώρα την πορεία που θα ακολουθήσουν. Δεν αποκλείει ούτε και την περίπτωση να αναγκασθούν εκ των πραγμάτων να μεταβληθούν σε απορριπτικότερους του κατεδαφισθέντος απορριπτικού. Δεν είναι βέβαιο ποίων επιφοιτήσεων θα γίνουν αποδέκτες.
Μ Ο Ν Η ΕΛΠΙΔΑ είναι, όχι απλώς η επαγρύπνηση των δυνάμεων που υπέστησαν την κατεδάφιση, αλλά η ριζοσπαστικοποίηση της ανασυγκρότησής τους και η σταθερά αυξανόμενης επιτάχυνσης αγωνιστική τους δ ρ ά σ η. Εάν σε διάστημα τριών χρόνων και δέκα μηνών, η «Πλατφόρμα του Ναι» του 24%, κατάφερε, κατεδαφίζοντας, να αναδείξει τον νέο Πρόεδρο, οι δυνάμεις που παραμένουν οχυρωμένες στο «ΟΧΙ» - αφού πήραν ήδη το μάθημα από το πάθημα – οφείλουν πλέον την άμεση έναρξη του καθημερινού αγώνα για την ανακοπή, όχι πλέον της διολίσθησης αλλά της κατακρήμνισης του Κυπριακού. Διαθέτουν όμως ηγεσίες ικανές για κάτι τέτοιο;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σχόλιο:
Είναι δεδομένο ότι για τα οποία στρατηγικά συμφέροντα επιδιώκεται η Κύπρος να τεθεί υπό κηδεμονία και τουρκική συγκυριαρχία. Κατόπιν τούτου εκτιμώ ότι η πλέον τελέσφορη λύση είναι η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. Με τη διχοτόμηση οι έχοντες τα στρατηγικά συμφέροντα αυτοί είναι που θα χάσουν. Υλικά και ηθικά. Αυτό το τελευταίο τι το ήθελα; Πολιτική και ηθική δεν παντρεύονται. Οι ελληνοκύπριοι είναι μια χαρά με ένα κατά κεφαλή εισόδημα της τάξεως των 20.000 $, σε αντίθεση με τους τουρκοκυπρίους που λιμοκτονούν. Η επανένωση μόνον τους τουρκοκυπρίους ωφελεί και τους ελληνοκυπρίους θα τους ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα και τον εγωισμό τους.
Μετά από αυτή τη λύση ο εσμός της διεθνούς κοινότητας ας κάνει γαργάρα την εισβολή και κατοχή τμήματος κυριάρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα απ' αυτό; Ναι του Κοσόβου.
Λοιπόν να λυθεί το κυπριακό με ακρωτηριασμό για να μη μολυνθεί όλη η Κύπρος και να πορευθεί προς την πρόοδο της χωρίς βαρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου