Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Στα μαλακά ο Θέμος !

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2008

Με χουντικό νόμο …… στα μαλακά ο Θέμος !
Η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση της κατάθεσης των 5 εκατ. ευρώ από τον Θέμο Αναστασιάδη βαίνει προς το τέλος της και όπως φαίνεται θα πέσει στα μαλακά .
Και αυτό γιατί επικαλείται νόμο που ισχύει από την περίοδο της δικτατορίας σύμφωνα με τον οποίον οι εκδότες και καναλάρχες των ΜΜΕ μπορούν να διαχειρίζονται το 2% των ακαθαρίστων εσόδων χωρίς έλεγχο και παραστατικά. Μαύρα δηλαδή.
Αυτός ο νόμος παρέμεινε ανέπαφος σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση χωρίς καμία κυβέρνηση να τον ...ακουμπήσει και ισχύει μόνο για τα ΜΜΕ και για κανέναν άλλο επιχειρηματία στην χώρα μας.
Και όπως είναι φυσικό δεν αναφέρονται ποτέ σε αυτόν τα ΜΜΕ ή στην χειρότερη περίπτωση να γράψει κάποιος ...ριγμένος ένα μονοστηλάκι 4-5 γραμμών.
Μέρος λοιπόν των χρημάτων από την κατάθεση στην BNP Paridas στο Κολωνάκι θα υποστηρίξει ότι προέρχονται από αυτή την διαχείριση του 2% των εκδοτικών του εσόδων.
Έως πότε όμως ως πολίτες αυτής της χώρας θα ανεχόμαστε τις διάφορες διευκολύνσεις προς τα ΜΜΕ.
Παλαιότερα ίσχυε αυτή η ρύθμιση για τους εξαγωγείς με την δικαιολογία ότι για να γίνουν εξαγωγές πρέπει να λαδώσεις.
Σήμερα ισχύει ΜΟΝΟ για τους καναλάρχες και για τους εκδότες.
Γιατί ; Αυτοί δεν λαδώνουν αλλά .....λαδώνονται.
Παραθέτω το απόσπασμα του νόμου. "Ειδικά για τις επιχειρήσεις έκδοσης ημερήσιων και εβδομαδιαίων πολιτικών, αθλητικών και οικονομικών εφημερίδων και περιοδικών, αναγνωρίζεται έκπτωση χωρίς δικαιολογητικά, που υπολογίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων που ορίζονται από τις ίδιες διατάξεις και ανεξάρτητα από το ύψος τους.
Ως ακαθάριστα έσοδα, επί των οποίων υπολογίζεται η έκπτωση χωρίς δικαιολογητικά, λαμβάνονται τα εξής:
α) Για τις επιχειρήσεις έκδοσης ημερήσιων, εβδομαδιαίων, δεκαπενθήμερων, μηνιαίων πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων και περιοδικών γενικά, τα ακαθάριστα έσοδα αυτών από την πώληση των εντύπων και από καταχωρήσεις γενικά σε αυτά.
β) Για τις επιχειρήσεις ραδιοφωνίας-τηλεόρασης; τα προερχόμενα μόνο από διαφημίσεις ακαθάριστα έσοδα."
Και ερωτώ εγώ ως απλός πολίτης αυτής της χώρας και ζητώ κάποιος επιτέλους, από όλα τα κόμματα, να μας απαντήσει για την χρησιμότητα της προνομιακής αυτής διάταξης προς τα ΜΜΕ.
Γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε να πιστεύουμε ότι για όλα φταίει….η κακιά μας η μοίρα.
Αναρτήθηκε από politis-gr στις 11:38 πμ 10 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου