Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Συγχωρώ αλλά δεν λησμονώ ...

Τον συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ ότι πέρασε τα εσκαμμένα.
Αυτό τον ίδιο και τους παρομοίους του που αμέσως ή εμμέσως συμμετείχαν στα πάσης φύσεως σκάνδαλα δεν θα ήθελα να τους δω στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών. Αυτό θα είναι ένα πρώτο ΜΙΚΡΟ βήμα προς την εξαγγελλόμενη κάθαρση του πολιτικού μας βίου.
ΣΓΣ


Συγγνώμη Βουλγαράκη

"Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα".
Συγγνώμη από τους οπαδούς της ΝΔ ζητεί σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, σημειώνοντας πως υπήρξε εύκολος στόχος αντικρουόμενων συμφερόντων. Παράλληλα διαψεύδει τις φήμες ότι δεν θα κατέβει και πάλι υποψήφιος στην Α' Αθηνών, ενώ υποστηρίζει πως η υπόθεση Βατοπεδίου δεν είχε καμία σχέση με την παραίτησή του.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιχείρηση προεκλογικής πόλωσης
Εκλογές εδώ και τώρα
Ευθύνη τους το οικονομικό αδιέξοδο
Από 4,6% έως 5% η ψαλίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Πρώτη επαφή μετά τη σφαγή
Κουκούλωμα στο Βατοπέδιο η απόδοση πολιτικής ευθύνης
Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού
Νέα κόντρα με τον Περισσό μετά τα «καρφιά» Γλέζου


«Υπήρξα εύκολος στόχος για αντικρουόμενα συμφέροντα. Το ότι όμως ήμουν εύκολος στόχος είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου ευθύνη. Οφείλεται σε δικά μου λάθη και παραλείψεις, που και τους ψηφοφόρους της παράταξης πλήγωσαν και προσωπικά μου κόστισαν πολύ ακριβά. Αυτό δε, πρέπει να σας πω, μου στοίχισε σε προσωπικό επίπεδο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», τονίζει στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Βουλγαράκης και συνεχίζει:

«Για έναν άνθρωπο που έχει ταυτίσει τη ζωή του με αυτή την παράταξη, που έχει ζήσει όλες τις μεγάλες της στιγμές, τις εύκολες και τις δύσκολες, που έχει δώσει αγώνες για αυτήν σε δύσκολες εποχές, το να έχει την αίσθηση ότι και εξαιτίας του η παράταξη είχε κόστος είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμωρία. Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα. Και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω ουσιαστικά στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος».

Όπως υποστηρίζει, το Βατοπέδι δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παραίτησή του, και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή ή ανάμειξη. « Εκανα το τεράστιο λάθος να θεωρήσω ότι μοναδικά στοιχεία αξιολόγησης ενός πολιτικού αποτελούν η αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο που του έχει ανατεθεί και η χρηστή οικονομική διαχείριση στον τομέα ευθύνης του. Παραγνώρισα όμως ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ένας πολιτικός δεν μπορεί να προκαλεί τους πολίτες με επιλογές lifestyle».

Όσον αφορά την επίμαχη φράση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι ήταν λάθος. «Οι νόμοι δεν καλύπτουν όλα τα θέματα ηθικής.Εγώ όμως δεν έκανα τότε μια γενική πολιτική τοποθέτηση.Προσπαθούσα να αποδείξω ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μου καταμαρτυρούσαν. Ισχυριζόμουν, δηλαδή, ότι οι επιλογές μου ήταν και νόμιμες και ηθικές», εξηγεί.

Όσον για την εμπλοκή της συζύγου στην υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Εαν γνώριζε το βάθος της υπόθεσης, δεν θα είχε την παραμικρή εμπλοκή. Ο συμβολαιογράφος άλλωστε καταγράφει τη συμφωνία των μερών. Ούτε την αποφασίζει ούτε νομοθετεί γι΄ αυτήν. Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία πως ό,τι έκανε το έκανε σωστά. Είμαι δε βέβαιος ότι, αν το επίθετό της δεν ήταν Βουλγαράκη αλλά οποιοδήποτε άλλο, δεν θα ησχολείτο κανένας μαζί της».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρόωρων εκλογών ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Μετά τον ανασχηματισμό και τις πρωτοβουλίες που πήρε αλλά και που θα πάρει ο Πρωθυπουργός διαμορφώνονται οι συνθήκες για να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα προβλήματα των πολιτών, με κορυφαίο τη μείωση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το διακύβευμα όχι μόνο της κυβερνητικής πολιτικής αλλά συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ολα τα άλλα σενάρια που αποτελούν διαχρονικά το αγαπημένο σπορ των παραπολιτικών στηλών έχουν τη δεδομένη συγκυρία δευτερεύουσα σημασία ... Από τη στάση μας θα κριθούμε και στις επόμενες εκλογές, που εκτιμώ ότι θα είναι μακριά».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=2226743

3 σχόλια:

  1. Χε!
    Η εταιρία που του φτιάχνει το image, του είπε προφανώς, ότι αν θέλει να ξαναβγεί στις εκλογές, θα πρέπει τώρα που έγινε ο ανασχηματισμός να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο. Για να "ανασχηματισθεί" και αυτός μέσα στην συνείδηση του κόσμου.Ο Έλληνας, μεγαλόψυχος και χριστιανός κατά τη μεγάλη του πλειοψηφία, όχι μόνο δεν καταδέχεται να χτυπήσει έναν χτυπημένο, αλλά έχει μάθει και να συγχωρεί, (ειδικά αυτόν που ψήφισε!)

    Έτσι, μετά από διάστημα εξαφάνισης, ήρθε - έκριναν - η κατάλληλη ώρα να ζητήσει άφεση αμαρτιών από τους ψηφοφόρους του.

    * Εάν έλεγε ότι ζητά συγνώμη ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ από την πολιτική σκηνή, ίσως να τον πίστευα.
    * Εάν έλεγε ότι ζητά συγνώμη ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ τα κλοπιμαία, θα τον πίστευα σίγουρα.(Για να μην πω ότι θα μπορούσα και να τον ψηφίσω κιόλας, αφού κανείς άλλος ποτέ δεν έχει ζητήσει συγνώμη).


    Ανέξοδες όμως συγνώμες και κλάματα της πλάκας, εγώ - επειδή είμαι και της διαφημιστικής σκατοδουλειάς 25 συναπτά έτη - δεν τα πιστεύω.Τα θεωρώ προτάσεις image makers που ξέρουν να μπαίνουν στο μυαλό του κόσμου και να επιβάλλουν συμπεριφορές και πρότυπα.

    Λυπάμαι. Δεν τον πιστεύω!

    nd

    Υ.Γ. Ερώτηση: Εάν δεν είχε βγει η νέα τρομοκρατική οργάνωση με τις απαγωγές και τις βομβιστικές επιθέσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα ζητούσε συγνώμη;;; Μήπως πίσω από αυτη τη συγνώμη κρύβεται ο φόβος απαγωγής του ίδιου ή μέλους της οικογένειάς του; Θα ήθελα να μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα δύο θέματα είναι άσχετα, γιατί αλλιώς, αν παραδεχτώ ότι μπορεί γι αυτό να το έκανε, θα πρέπει εύλογα να καταλήξω στο συμπέρασμα, ότι εκεί που έχουμε φτάσει μόνο Ο ΦΟΒΟΣ μπορεί να τους κάνει να συμμορφωθούν. Άρα, το επόμενο συμπέρασμα θα πρέπει να είναι, ότι μία τρομοκρατική οργάνωση είναι απαραίτητη για την ελληνική πραγματικότητα, για την ελληνική "Δημοκρατία" ...
    Έχω λάθος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσω κάποιον εκλεγμένο άρχοντα, όσες συγγνώμες κι αν μου ζητήσει. Αυτό γιατί ενέργειες που γίνονται με πλήρη συνείδηση και αποσκοπούν σε οικονομικά οφέλη, δεν μπορεί να συγχωρούνται.

    Θ.Γ

    Οι άρχοντες μας έχουν τελειώσει...
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ:
    Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ.
    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.
    Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΙ ΑΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ.
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ LIFESTYLE ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΎΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ CLAN ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ;
    TASOS PANTAZIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή