Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Κάτι παρόμοιο δεν έκαναν, (αφού πρώτα μας το ζήτησε η Τουρκία), με την Τουρκία το ντουέτο Σημίτης-Παπανδρέου το 2002;

Το ερώτημα είναι θα κάνουμε το ίδιο λάθος;
ΣΓΣ
Λύση με όνομα, αντί για παρελκυστική τακτική
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:00

Καταλύτης για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα είναι η λύση του ζητήματος της ονομασίας, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας προχθεσινή επιστολή του Αντόνιο Μιλόσοσκι στην Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία χαρακτήρισε ως «παρελκυστική τακτική».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.

Στην επιστολή του-η οποία ανακοινώθηκε χθες από τα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών- ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει τρεις προτάσεις για «υπέρβαση της στασιμότητας στις διμερείς σχέσεις και επανεκκίνηση του πολιτικού διαλόγου», τις οποίες τα Σκόπια παρουσίασαν για πρώτη φορά σε συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δυο πλευρών, τον Ιανουάριο του 2008, στην Οχρίδα.

Ειδικότερα, προτείνει την υπογραφή μιας διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας, τη σύσταση διμερούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για θέματα εκπαίδευσης και ιστορίας και την επεξεργασία ενός πλαισίου συμφωνίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι, εφόσον τις αποδεχτούν, οι κυβερνήσεις των δυο χωρών θα στείλουν «ισχυρό μήνυμα» για την προσήλωσή τους στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

«Πεποίθηση όλων είναι ότι οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στο κομβικό ζήτημα της ονομασίας», δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει απάντηση στην επιστολή.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η κα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, μετά τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες η Ελλάδα δεν θα στείλει παρατηρητές για να μην υπάρξει «η παραμικρή δυνατότητα σκόπιμης παρερμηνείας ή εμπλοκής της ελληνικής προεδρίας».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    * Επιστολή Μιλόσοσκι στην Ντ. Μπακογιάννη - 18/3 15:19
    * «Η ΠΓΔΜ παραβιάζει συστηματικά την ενδιάμεση συμφωνία» - 17/3 16:22
    * Μπακογιάννη για Σκόπια - 17/3 07:00
    * Σε εποικοδομητική στάση της ΠΓΔΜ ευελπιστεί η ΥΠΕΞ - 16/3 20:06
    * Επιχαίρουν τα Σκόπια για την έκθεση Μακντούγκαλ - 16/3 07:00

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/19/1642909.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου