Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ως πότε παλικάρια .....

Έλαβα το ακροτελεύτιο μήνυμα και αμέσως έκανα τις ακόλουθες συνοπτικές σκέψεις.

Προϋπόθεση άρθρωσης επιτυχούς  εξωτερικής πολιτικής είναι οι ισχυρές και αξιόμαχες ΕΔ.

Αποδεδειγμένα έχουμε αξιόλογες ΕΔ (θυμίζω και το τακτικό πλεονέκτημα στα Ίμια), αλλά συνεχώς με ζεϊμπέκικα και κουμπαριές χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. 

Μην λησμονούμε το δόγμα Οζάλ,  τις φουρνιές των "λαθρομεταναστών" και τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και τα πρόσφατα του Κολωνακίου, που κατατείνουν να καταστήσουν την κυβέρνηση (μακριά από μένα η κομματικοποίηση του λόγου) αφερέγγυα με την αντιπολίτευση (την οποιαδήποτε αντιπολίτευση) να κραυγάζει ότι η κυβέρνηση είναι ανίσχυρη και ανίκανη. Τούτου συνέπεια θα είναι μια κάποια στιγμή, φυσιολογικά, η κυβέρνηση να καμφθεί. Να δημιουργηθεί κενό δυνάμεως, το οποίο η Τουρκία θα το εκμεταλλευθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως έχει επιτελέσει επιτυχώς κατά το παρελθόν (Δεκ 1964, Δεκ. 1967, Ιουλ. 1974, 1987 - Νταβός  - Mea culpa, Ιαν. 1996 Ίμια).

ΣΓΣ

ΑΡΧΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Από τις αρχές του 2009 και μέχρι 03/2/09 το Τουρκικό Επιτελείο έχει εκδώσει 43 ανακοινώσεις για παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά πάνω από το ΑΙΓΑΙΟ μας, διότι το θεωρεί δικό του, αλλά και διότι φοβάται ότι σε μία πραγματική αερομαχία η Τουρκία θα χάσει πολύ περισσότερα μαχητικά από αυτά τα 17 που έχασαν οι Αμερικάνοι από τους πιλότους μας της 343 Μοίρας μας, έναντι των 3 δικών μας, στη μεγάλη άσκηση «Red Flag» που έγινε στην αεροπορική βάση NeIIis της Νεβάδα από 18/10 έως 01/11/08.

Η ΝΙΚΗ αυτή των πιλότων μας καταγράφτηκε διεθνώς ως ΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.

ΠΕΡΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ευχαριστώ Τ.Δ. για την επισήμανση.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα! τυχαίνει να γνωρίζω τα περισσότερα από αυτά τα παίδιά-ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ
    μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, χωρίς βέβαια να εφυσηχάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή