Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Αποφασιστικό χτύπημα στο καρτέλ του πετρελαίου, δόθηκε από μέλη της Ένωσης Εμπόρων Πετρελαιοειδών Νομού Αττικής, σήμερα 21/3/2009.
Πέντε από τους έξι (ο ένας διέφυγε την σύλληψη) υπάλληλοι αντίστοιχων Εταιρειών Πετρελαίου, κρατούνται στο Α/Τ Ασπροπύργου, διότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών δεν αναρτούν τιμοκαταλόγους στα σημεία πώλησης και αρνούνται την πώληση καυσίμων σε ανεξάρτητους πρατηριούχους.
Την ως άνω πολιτική εφαρμόζουν σχεδόν όλες οι Εταιρείες Πετρελαίου, προκειμένου να εξαναγκάζουν τους πρατηριούχους να υπογράφουν μακροχρόνιες συμβάσεις αποκλειστικής προμήθειας για να τους καταστήσουν ομήρους και να τους εκμεταλλεύονται, ρυθμίζοντας παράλληλα τις τιμές καταναλωτή.

20 λεπτά το λίτρο φθηνότερα θα πωλούνταν τα καύσιμα αυτοκινήτων εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν «ποιούσε τη νήσσα», όταν διεπίστωσε, ότι η αγορά λιανικής λειτουργεί υπό καθεστώς ομηρίας και ρυθμίσεως των τιμών καταναλωτή, σε ποσοστό 92%.

Η Ένωσή μας θα αποκαλύψει πρόσωπα & πράγματα και θα προβεί στις κατά νόμον ενέργειες, όπου πρέπει, για να αποκαλυφθούν οι «κατεργάρηδες» και να οδηγηθούν στον «πάγκο τους». 

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γ. Γραμματέας
Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας                                  Μ. Ασπρούδη 

Για περισσότερα κλικ www.benzini.gr

3 σχόλια:

  1. μπραβο επιτέλους κάτι πρεπει να γινει ωστε να καταλαβουν οτι δεν είμαστε κοροϊδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, αν το Κράτος αρκούνταν και αυτό σε μειωμένο φόρο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα απο πλευράς τιμών.
    Ν.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα μείωσης της τιμής των πετρελαιοειδών, δεν σταμάτα εδώ. Εάν δεν μπουν ταμειακές μηχανές στις αντλίες, δεν θα γίνει τίποτα. Όμως κατι τέτοιο, σύμφωνα με πληροφορία προσωπικού μου φίλου πρατηριούχου, είναι αίτια πολέμου, γιατί τότε δεν θα μπορούν να διακινούν πλέον το λαθραίο που εφοδιάζονται και στη συνέχεια πωλούν με υπερβολικό κέρδος.
    Θ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή