Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Δεσμεύθηκε η Τουρκία να υπογράψει

Για τους λαθρομετανάστες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 07:00

Για θέματα λαθρομετανάστευσης ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση αν η Τουρκία συμφωνεί σε χρονοδιαγράμματα για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος παρίστατο στη σύνοδο της Στοκχόλμης, δεσμεύθηκε ότι η Τουρκία θα υπογράψει έως το τέλος της σουηδικής προεδρίας συμφωνία για την επανεισδοχή των μη νόμιμων μεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ελπίζω, είπε ο υπουργός, ότι η Τουρκία θα σταθεί συνεπής σε αυτή της τη δέσμευση. «Αλλά αυτό μένει να το δούμε. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι μια τέτοια δέσμευση σε ένα τέτοιο φόρουμ σημαίνει ότι η Τουρκία μάλλον έχει πάρει το μήνυμα».

Π. Παυλόπουλος: Η Toυρκία πρέπει να κάνει βήματα προς τα μπρος για να συναντήσει την Ευρώπη.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να καταλάβει πως πρέπει να κάνει βήματα προς τα εμπρός για να συναντήσει την Ευρώπη. «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, βεβαίως, δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν βήματα προς τα πίσω και να περιμένουν την Τουρκία. Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία, αν τηρήσει την υπόσχεσή της να υπογράψει, θα ζητήσει ανταλλάγματα τα οποία θα καρπωθεί και δεν θα τιμήσει της υποχρεώσεις της, όπως κατά παγίαν τακτική εφαρμόζει.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή