Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

20100426 Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.

Διαβάστε για τους μεγαλειώδεις μηχανισμούς του ελληνικού "κράτους"....., όπως και το τι εννοούσαν όταν έλεγαν ,ότι θα το επανασυστήσουν . Το ωραίο είναι , ότι ο τότε λαμόγιας υπουργός , είναι τώρα δεξί χέρι του ανορθωτή της παράταξης του .

Θ.Γ

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 16:08

Στον εισαγγελέα έστειλε σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τον έλεγχο που διενεργήθη στην εταιρεία μετά τη σχετική εντολή του κ. Γερουλάνου στις 22/2/2010, διαπιστώθηκε πλήθος παράνομων ενεργειών και πιο συγκεκριμένα:

1. Δεν εγκρίθηκε ποτέ από την Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης.

2. Η στελέχωση της εταιρείας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς προκήρυξη θέσεων, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος απλά και μόνο με εισήγηση της προέδρου στο Δ.Σ.. Ειδικότερα, συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ με όρους αδιαφάνειας στις 26 Αυγούστου του 2009, με έναρξη την 1η Οκτώβρη του 2009, ενώ η Πρόεδρος αφού τις υπέγραψε, εκ των υστέρων κατήγγειλε μόνο τις 24 εξ αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ούτε τα βιογραφικά σημειώματα όλων των συμβασιούχων. Με την ίδια διαδικασία είχαν προηγηθεί προσλήψεις τριών διευθυντικών στελεχών.

3. Αν και η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. διέθετε νομικό σύμβουλο, ζητήθηκε από την πρόεδρο γνωμοδότηση από καθηγητή της νομικής έναντι αμοιβής. Με την συγκεκριμένη γνωμοδότηση μάλιστα κρίθηκε ότι όλες οι προσλήψεις ήταν άκυρες. Κατόπιν τούτου η πρόεδρος αν και είχε υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης, τις κατήγγειλε ως παράνομες και επομένως άκυρες.

4. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 18,68 ευρώ . Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 620.000 ευρώ και βαίνουν αυξανόμενες. Σύμφωνα με το πόρισμα το σύνολο του κεφαλαίου διατέθηκε σε αμοιβές της προέδρου και μελών του δ.σ., δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρείας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό.

Το διοικητικό συμβουλίο της εταιρείας Αγροτικός Τουρισμός και Ηπιες Μορφές Αναψυχής ΑΕ (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) συγκροτήθηκε στις 7 Απριλίου 2009, με απόφαση του τότε υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλου. Πρόεδρος της ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ είχε οριστεί η κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου.

 

και για την ιστορια δειτε ποια ειναι τα μελη της συγκεκριμενης ΑΕ :

 

*Εν τω μεταξύ τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αγροτικός Τουρισμός και Ηπιες Μορφές Αναψυχής ΑΕ (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) αποφάσισε τη Δευτέρα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ.

Κ. Μαρκόπουλος . Πρόεδρος της ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ ορίστηκε ηκυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου και μέλη οι κκ.

Απ. Δοξιάδης ,Δ. Βολουδάκης,Κ. Ψυχογιός ,Β. Μοιρώτσος,Ν. Δεληγιάννης ,Αλ. Πιτσούνης,Γ. Κοκκοράκης καιΣτ.Μούντριχας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου