Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Τι κρύβει η «βιασύνη» για την απορρόφηση της Τ ΒΑΝΚ από το ΤΤ;..

Από sofokleous10.gr

Γιατί ξαφνικά οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΤΤ μπήκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης; Γιατί άρον άρον το διοικητικό συμβούλιο του ΤΤ θα συνεδριάσει σήμερα; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του s10.gr η τρόικα άσκησε ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει άμεσα η συγχώνευση του ΤΤ με την T BANK, καθώς η δεύτερη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Μάλιστα, τραπεζικοί κύκλοι υποστήριξαν πως την Πέμπτη το πρωί υπήρξε πιθανότητα να μην ανοίξουν τα καταστήματα της T Bank. Γι’ αυτό το λόγο, μετά το pressing της τρόικας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσισε να...
επισπεύσει τις διαδικασίες συγχώνευσης διά απορροφήσεως με την T BANK, ώστε να μην υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση την τελευταία.
Να σημειωθεί πως η T BANK αντιμετωπίζει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς ο δείκτης της είναι κάτω από το επίπεδο του 10% που θέλουν οι ρυθμιστικές αρχές. Η πρώην Aspis Bank, που έχει τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των 13 εισηγμένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, ήταν αναγκαίο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση. Μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από την T BANK, που αντιμετωπίζει ζημίες από επισφαλή δάνεια, να αυξήσει τα κεφάλαιά της, δεδομένου πως ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας Tier 1 έχει υποχωρήσει στο 2,25%. Υπό αυτών των συνθηκών η διοίκηση του ΤΤ αναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για να απορροφήσει την T BANK και αναμένεται στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους μετά την απορρόφηση της T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πώληση ποσοστού του Ταμιευτηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το δημόσιο συμμετέχει άμεσα με 34% στο ΤΤ και 10% έμμεσα από τα ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται πως από την Πέμπτη οι μετοχές του ΤΤ και της T Bank μπήκαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Η αναστολή ισχύει από 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, αν αποφασιστεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής. Επίσης ανεστάλη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο αυτόν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου