Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

Δίχτυ προστασίας 1,5 τρισ.

Στο 1,5 τρισ. ευρώ πρέπει να διπλασιαστούν τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), εάν οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες θέλουν τη συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Νουτ Βέλινκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Πρέπει να φθάσει το 1,5 τρισ. ευρώ το κεφάλαιο του ESM και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση αυτών των χρημάτων, λέει ο κ. Βέλινγκ, μέλος της ΕΚΤ.
Πρέπει να φθάσει το 1,5 τρισ. ευρώ το κεφάλαιο του ESM και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση αυτών των χρημάτων, λέει ο κ. Βέλινγκ, μέλος της ΕΚΤ.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblat, ο Νουτ Βέλινγκ δηλώνει ότι ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ενέχει τόσες αβεβαιότητες και κινδύνους που θα χρειασθεί ο διπλασιασμός των κεφαλαίων του ευρωπαϊκού ταμείου, ώστε να περιλάβει τον κίνδυνο μετάδοσης στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

"Όταν αναλαμβάνει κανείς τέτοια ρίσκα, πρέπει να δημιουργεί και ένα δίχτυ ασφαλείας", λέει ο Βέλινκ, απερχόμενος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας. "Πρέπει να φθάσει το 1,5 τρισ. ευρώ και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση αυτών των χρημάτων", λέει ο κ. Βέλινγκ προσθέτοντας ότι "εάν κάτι πάει στραβά, τότε θα έχετε πολλά για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσετε. Εάν οι οίκοι αξιολόγησης χαρακτηρίσουν το rollover των ελληνικών ομολόγων ως μερική χρεοκοπία, τότε θα υπάρξει μετάδοση σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63151256


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου