Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για αστάθεια

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Νέα φημολογία για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θέλησε να πυροδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποιώντας, χθες, σε ομιλία του στην Αγία Πετρούπολη, ότι η Ρωσία πρέπει να αποφύγει τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια ενός μόνου ανδρός.

Στην ομιλία του, ενώπιον του Διεθνούς Φόρουμ Επενδύσεων της Αγίας Πετρούπολης -ετήσιου γεγονότος που αποτελεί την απάντηση της Ρωσίας στο Νταβός- ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι «η πολυσυζητημένη σταθερότητα μπορεί να κρύβει μια νέα περίοδο αστάθειας», γι’ αυτό και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, θα πρέπει να αναθεωρήσει τα «τόσο μετριοπαθή της σχέδια» για την ιδιωτικοποίηση έως την 1η Αυγούστου.

Ο κίνδυνος, είπε, είναι να κυριαρχήσουν οι κρατικές εταιρείες, συνεπώς οι αξιωματούχοι του κράτους θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα συμβούλια των κρατικών εταιρειών το αργότερο έως το φθινόπωρο. Η Ρωσία, υπογράμμισε ο κ. Μεντβέντεφ, πρέπει να προωθήσει το εκσυγχρονιστικό της πρόγραμμα ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία και να μειώσει την εξάρτησή της από τις τιμές της ενέργειας, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα όταν πέσουν οι τιμές του πετρελαίου.

Οι κ. Πούτιν και Μεντβέντεφ, οι οποίοι από το 2008 λειτουργούν ως δίδυμο στην εξουσία, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος από τους δύο θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Μαρτίου, ενώ έχουν προηγηθεί ποικίλα επεισόδια -σκηνοθετημένα, σύμφωνα με ορισμένες αναλύσεις- που εμφανίζουν τριβές μεταξύ τους εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Παρότι ο ρωσικός Τύπος προβάλλει την εκδοχή της ρήξης, άλλοι παρατηρητές εκλαμβάνουν τη διαφαινόμενη κρίση στις σχέσεις Πούτιν - Μεντβέντεφ ως κατασκευασμένη, με σκοπό να πείσει την κοινή γνώμη ότι υφίσταται στην πολιτική σκηνή κάποιο είδος αντιπολίτευσης, έστω κι αν αυτό είναι ο ίδιος ο πρόεδρος...

Η πανέμορφη φωτογράφος

Κι ενώ ο κ. Μεντβέντεφ ανέλυε τις απόψεις του για το μέλλον της οικονομίας, ρωσικά μπλογκ μιλούσαν για τα κάλλη της νέας προσωπικής φωτογράφου του κ. Πούτιν, Γιάνα Λαπίκοβα, 25 ετών, πρώην μοντέλο, η οποία ανήκει πλέον στο προσωπικό του πρωθυπουργού, αλλά είναι τόσο εκθαμβωτική, που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να διαβεβαιώσει ότι προσελήφθη αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι καλή στη δουλειά της. «Είναι αλήθεια ότι πήρα μέρος στον διαγωνισμό Μις Μόσχα. Προφανώς ήταν ένα λάθος που τώρα το πληρώνω. Δεν άξιζε τον κόπο. Να εργάζεσαι ως φωτογράφος είναι πιο σημαντικό από το να συμμετέχεις σε τέτοιους διαγωνισμούς», δήλωσε η Λαπίκοβα στην «Κομσομόλσκαγια Πράβδα». Κατά σύμπτωση, το επιτελείο Μεντβέντεφ προσέλαβε και αυτό γυναίκα φωτογράφο, την Εκατερίνα Στούκινα από την εφημερίδα «Ισβέστια».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_18/06/2011_446228


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου