Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η αποθέωση της ανοησίας και γραφειοκρατικού πνεύματος .

Χάος !

Η αποθέωση της ανοησίας και γραφειοκρατικού πνεύματος .

Αντί ο κρατικός μηχανισμός να οργανωθεί και με μηχανοργάνωση να έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται,με βάζει να τρέχω σαν το Βέγγο για να μαζέψω χαρτιά .


Από που ? Από τους ΟΤΑ που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Την τελευταία φορά που μου χρειάστηκε από τον δήμο Βύρωνα το σχετικό πιστοποιητικό ότι δεν χρωστάω , μου ζήτησαν λογαριασμό ΔΕΗ για να δουν ότι είχα πληρώσει τα δημοτικά τέλη. Αυτοί δεν είχαν κανένα στοιχείο ,απλά εισέπρατταν από ΔΕΗ χωρίς να ξέρουν το ποιος και πόσο.

Και τώρα θα τρέχω εκτός από την εφορία και στη δημαρχία με τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ (αν ξέρω τη διαδικασία δηλ. την έχω ξαναπάθει ). Αλλιώς θα πηγαίνω στη δημαρχία και θα σε ρωτάν “ έχετε μαζί σας τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ “ όχι? Τράβα πάλι πίσω να τον φέρεις και ξανά ΄λα .Και μετά τρέχα στην εφορία.

ΒΕΓΓΟΣ σου λέω.

Και στο εξοχικό στη Κολοπετεινίτσα ? (Όλοι οι Έλληνες έχουν ένα εξοχικό ) Θα μου πεις .Ευτυχώς που είναι ανοργάνωτοι και δεν το ξέρουν . Άλλα αν κοιτάξουν το ε8 , τότε τρέχα και στη Κολοπετεινίτσα με λογαριασμό της ΔΕΗ στο χέρι .

Και δεν λέω για το πατρικό στην άνω – πέρα ραχουλα. Ξανά τρέχα.

Και όλα αυτά γιατί ? Γιατί είναι ανίκανοι να συγκεντρώσουν πληροφορίες να φτιάξουν βάσεις δεδομένων,να τις συσχετίσουν . Το ότι υπάρχει ο ΑΦΜ για κάθε φορολογούμενο και ο ΑΜΚΑ για κάθε πολίτη και βάσει αυτών μπορεί να γίνει βάση δεδομένων όπου να υπάρχουν οι πληροφορίες (σπουδες ,στρατολογικα ,ποινικο μητρώο κλπ ....) που θα μπορούν να ανατρέξουν με δική μου άδεια (με κλειδί που μόνο εγώ θα έχω ) ,και θα απαλλαγώ από την προσκόμιση πιστοποιητικών και το τρέξιμο ούτε που το έχουν φανταστεί.

Αλλά και αν κάποιος τους το προτείνει ? Κάνουν τον τρελό γιατί μηχανοργάνωση σημαίνει λιγότερους υπάλληλους , λιγότερο ρουσφέτι ,λιγότερες πελατειακές σχέσεις . Δεν συμφέρει και τις δύο πλευρές των συναλλασσομένων. Συμπέρασμα ?

ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΒΕΓΓΟ.



ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

H εφορία δεν θα χορηγεί φορολογική ενημερότητα και για χρέη που έχουν οι φορολογούμενοι προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κάτι που σημαίνει ότι αν ο φορολογούμενος έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από την εφορία ή να πάρει επιστροφή φόρου ενώ ταυτόχρονα έχει χρέος προς τον δήμο του, τότε θα γίνεται συμψηφισμός. Και ότι δεν θα παίρνει ενημερότητα, αν πρώτα δεν τακτοποιήσει την οφειλή του προς τον δήμο.

Στην προσθήκη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ υποχρεωτικά θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου