Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση Κίνας προς ΗΠΑ για την αμυντική στρατηγική τους

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012 17:41
Τελευταία Ενημέρωση : 09/01/2012 18:11
Να είναι «προσεκτικές στα λόγια και τις πράξεις» συνέστησε στις ΗΠΑ το υπουργείο Αμυνας της Κίνας, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της νέας αμυντικής στρατηγικής τους.
«Επισημάναμε ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν αυτόν τον οδηγό για την αμυντική στρατηγική τους και θα παρατηρούμε από κοντά τις συνέπειες που έχουν οι στρατηγικές στρατιωτικές ρυθμίσεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού και στις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας Γκενγκ Γιανσένγκ αναφερόμενος στη νέα στρατηγική του Πενταγώνου που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.
«Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας από την πλευρά των ΗΠΑ σ' αυτό το έγγραφο είναι εντελώς αβάσιμες», δήλωσε ο Γκενγκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «προσεκτικές στα λόγια και τις πράξεις τους».
Οι ΗΠΑ παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα μια αμυντική στρατηγική για την προώθηση της ισχύος τους στην Ασία, σε μια απόπειρα να αντισταθμίσουν την αυξανόμενη δυνατότητα της Κίνας να ελέγχει την αμερικανική ισχύ στην περιοχή.
Βάσει της νέας στρατηγικής, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μεγάλες βάσεις στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και θα αναπτύξουν πεζοναύτες, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Αυστραλίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου