Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο Αντώνη Σαμαράς προβληματίζεται έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νεας Δημοκρατίας αναζητώντας πρόσωπα που, όπως λένε συνεργάτες του, «μπορούν να κάνουν τη διαφορά όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με το παρελθόν της ΝΔ».
Ένα από τα πρόσωπα που στη Συγγρού εκτιμούν ότι ανταποκρίνεται στο κριτήριο αυτό είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Πανεπιστημιακός με λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Η συζήτηση γύρω
από το όνομα του γιου του «πρωθυπουργού του Πολυτεχνείου» Σπύρου Μαρκεζίνη, γίνεται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονη ενώ ο ίδιος προτιμά να την παρακολουθεί, μέχρι στιγμής, σιωπηλός.
Ο 68χρονος Ακαδημαϊκός, με μεγάλες προσβάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους κύκλους της λεγόμενης διαπλοκής, πραγματοποιεί κατά καιρούς παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα μέσω τηλεοπτικών
αφιερωμάτων. Αίσθηση έχει προκαλέσει η έντονη φιλορωσική και αντιαμερικανική στάση του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι η εμμονή του αυτη σχετίζεται
με το παρελθόν του πατέρα του από το οποίο θέλει να δείξει ότι είναι πλήρως αποστασιοποιημένος.
Αυτό ίσως να αποτελέσει κι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση που τον επιλέξει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (και μάλιστα στη θεση του επικεφαλής) αφού στη συνέχεια θα χρειαστεί να τον
υπουργοποιήσει και μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών γιατί αυτό θεωρείται το μόνο που θα μπορούσε να αποδεχθεί ο σερ Μαρκεζίνης.
Πάντως ο σκληρός πυρήνας των Σαμαρικών πιέζει έντονα στην κατεύθυνση να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που αν συμβεί θα ανακοινωθεί όσο πιό κοντά γίνεται στην ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης.
Ελπίζω να μην μας τα χαλάσει ο σερ Β.Μ. και εμπλακεί στην "πολιτική". Και εκτός του όποιου ψηφοδελτίου μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ήδη έχει αναφερθεί το τρίο Βασ. μαρκεζίνης, Καρυώτης και Νικ. Λυγερός να χειριστούν το θέμα της ΑΟΖ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ότι αφορά τον πατέρα του Σπ. Μαρκεζίνη, θεωρώ ότι ήταν η "λύση", αλλά τα μπουμπούκια του Ιωαννίδη, από την αρχή, είχαν βαλθεί να το φάνε (δική τους δήλωση). Σε ότι αφοράτη φιλορωσική άποψη του Βασ. Μαρκ. είναι ταυτόσημη με το πιστευω του πατέρα του. Μην ξεχνάμε ότι όταν πήγε στη Μόσχα το 1954 για την ανάπτυξη σχέσεων, όταν επέστρεψε δεν βρήκε την καρέκλα του.
Ο σερ στη λίστα των προδοτών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος και σερ και πραγματικός Έλληνας!