Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Θα κάνουμε «διάλειμμα» στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας δηλώνει προκλητικά ο ΕρντογάνΔημοσίευση: 19 Απρ. 2012, 14:47
Ενώπιον του Φινλανδού πρωθυπουργού

Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.   (Φωτογραφία:  Reuters )


Επισκευές, Ενισχύσεις, Ειδικά Έργα Αδιατάρακτη Κοπή Μπετόν
Αγκυρα
Ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών οργάνων, όπου θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας της στην ΕΕ ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η Προεδρία των Ελληνοκυπρίων» είπε ο κ. Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να δοθούν λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα τονίζοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

«Η Τουρκία διαδραματίζει έναν σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε πολλά θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε και την ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές» είπε.

«Ανεξαρτήτως του ποια χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία το μέλλον της Τουρκίας και της Ένωσης συναντώνται» είπε ο Φινλανδός πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες , αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία, δια του Ερντογάν, επιδεικνύει αυτή την συμπεριφορά ενώ βρίσκεται στο στάδιο αποδοχής τηε στην ΕΕ. Φανταστείτε τι τερτίπια θα κάνει εάν και όταν μπει στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή