Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ναυμαχία στη Ζουράφα ελληνικών και τουρκικών ακταιωρών.

9 Απριλίου 2012

Tουλάχιστον 15 τουρκικά αλιευτικά σκάφη με την συνοδεία δύο ακταιωρών της Τουρκικής Ακτοφυλακής εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφας, η ελληνικότητα της οποίας αποτελεί "καρφί στο μάτι" της Τουρκίας στο Βόρειο Αιγαίο και αφού αρχικά παρεμπόδισαν πέντε ελληνικά σκάφη που επίσης ψάρευαν στην περιοχή, εν συνεχεία ενεπλάκησαν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ελιγμών με τα ελληνικά σκάφη.
Η βραχονησίδα καθημερινά γίνεται χώρος, όπου οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης, για το ποιοι είναι αφεντικά στην περιοχή. Δύο από τα τουρκικά αλιευτικά πέρασαν στα 0,8 του μιλίου δίπλα από την Ζουράφα, όπως αναφέρει το faros24.gr.
Παρά την καταδίωξη από τα ελληνικά περιπολικά οι Τούρκοι αδιαφορούσαν και μάλιστα η μία τουρκική ακταιωρός είχε σε ετοιμότητα το πυροβόλο της. Όλα αυτά κράτησαν μέχρι τις 17.00 η ώρα χθες οπότε αποχώρησαν πρώτα τα τουρκικά σκάφη και εν συνεχεία τα ελληνικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
το είδαμε στο Σύνδεσμος 71

ΣΧΟΛΙΟ
Οσοι φίλοι δεν γνωρίζουν που πέφτει η Ζουράφα μπορούν να διαβάσουν παλαιότερη ανάρτησή μας.


Τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής κατεδίωξε ελληνικό του Λιμενικού Σώματος στην βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδοξέρα) της Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου