Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται

Μήπως μετά από όλες αυτές τις τόσο επιτυχημένες κινήσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί και το δικό μας ΥΠΕΞ, αυξηθούν οι εσωτερικές ... αταξίες μας;
ΣΓΣ


20090102 Οι Ρώσοι στο Αιγαίο


«Σφήνα» στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Ελλάδος μπαίνει η Ρωσία, καθώς από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου διενεργεί αεροναυτικές ασκήσεις νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» και τα μαχητικά «Σουχόι-33» που φέρει. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στον διεθνή εναέριο χώρο, εντός όμως του FIR Αθηνών. Για το λόγο αυτή ζητήθηκε έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η οποία εξέδωσε ήδη τις σχετικές διεθνείς αναγγελίες.

Όπως αναφέρουν διπλωμάτες και στρατιωτικοί, η κίνηση αυτή της Μόσχας έχει σκοπό να δηλώσει την παρουσία της κοντά στο Ισραήλ, τονίζοντας το ενδιαφέρον της για τη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται εξάλλου ότι η απόσταση των περιοχών όπου διεξάγονται οι ασκήσεις από το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας ιδιαίτερα μικρή, από 300 έως 450 μίλια.

Η Μόσχα ζήτησε από την Αθήνα την έγκριση για τις ασκήσεις στις 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη λήξη της εκεχειρίας και τις πρώτες πολεμικές ενέργειες, ενώ σημειώνεται επίσης ότι η ρωσική πλευρά έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει και κοντινά ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αν παραστεί ανάγκη _ η Πολεμική Αεροπορία έχει εγκρίνει το αίτημα.

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» που συνοδεύεται από τρία πλοία (δύο υποστήριξης και καταδρομικό) μπήκε στη Μεσόγειο στα μέσα Δεκεμβρίου από το Γιβραλτάρ. Το αεροπλανοφόρο είχε επισκεφθεί και πέρυσι το καλοκαίρι τη Μεσόγειο και είχε ελλιμενιστεί στη Συρία.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4494908

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου