Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

PRESS-GR.blogspot.com: Γεωπολιτική με χαμηλό IQ...

PRESS-GR.blogspot.com: Γεωπολιτική με χαμηλό IQ...

Γεωπολιτική με χαμηλό IQ...
.
Από το http://thesa1nt.wordpress.com/
.
Την πιο απλοϊκή αλλά συνάμα και πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή για τα γεγονότα της Γάζας, την είπε ο Μανεσης στον Alpha: «Πάει ένα παιδάκι 5 χρονών και ρίχνει μια φάπα σε έναν ενήλικα και εκείνος για αντίδραση του ρίχνει μια μπουνιά»
Λογικό κάθε πολιτισμένος άνθρωπος να κρίνει ως απαράδεκτη, την αντίδραση του ενήλικα και να αναρωτιέται, υπάρχουν τόσοι πολλοί «βλάκες»;
Παιδάκι η Παλαιστίνη, ενήλικας το Ισραήλ.
Το παιδάκι που δεν έχει ανατροφή και παιδεία, γιατί ζει σε μια περιοχή, υποβαθμισμένη, τις περισσότερες φορές σε στρατόπεδα προσφύγων, δεν έχει γη να καλλιεργήσει, εμπόριο να αναπτύξει, τρέφεται από τον θρησκευτικό φανατισμό και τα όπλα που του προσφέρουν όλοι οι άλλοι βολεμένοι μουσουλμάνοι, που έτσι νομίζουν ότι εξοφλούν το χρέος της ψυχής τους προς τον Προφήτη. Οι περισσότερες προσπάθειες διαπαιδαγώγησης του είναι με σκοπό να δημιουργήσουν θρησκόληπτους μαχητές με χαμηλό επίπεδο και υψηλό φανατισμό.
Ο ενήλικας από την άλλη, θεωρητικά με την εξυπνάδα του, επιβίωσε και αναπτύχτηκε για αιώνες μακριά από το «σπίτι» του, κατάφερε να γυρίσει στην αποκαλούμενη «γη της επαγγελίας» (τι ειρωνεία!) με τις πλάτες των δυνατών και την οικοδομική αρωγή των ανά το κόσμο, ομοεθνών. Αντί να ευλογήσει το Θεό του για το δώρο, να δημιουργήσει με την τεχνολογία και την οικονομική ευρωστία, κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη όλης της περιοχής, πρώτο μέλημα του ήταν να δημιουργήσει ένα μιλιταριστικό κράτος, δαπανώντας τους πόρους για την αγορά υπερσύγχρονων όπλων (ευτυχώς για αυτούς στις πραγματικές τιμές, όχι σαν εμάς τους «βλάκες» που τα αγοράζουμε 3 φορές παραπάνω), να συντηρεί ένα αυστηρά θρησκόληπτα πωρωμένο στρατό, αντί να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για τους κατοίκους. Το μόνο που έχει καταφέρει με την στοιχειώδη «βλακεία» του είναι να δημιουργεί γενιές φανατικών εχθρών και φοβισμένων πολιτών.
Τελικά οι μόνοι «έξυπνοι» όλης της ιστορίας είναι αυτοί που πουλάνε φόβο, θρησκευτικό μίσος και όπλα, σε όλη την περιοχή, αυτοί που έβαλαν έναν αλλόθρησκο μη δίκαιο «σερίφη», σε μια μακρινή περιοχή. Όπως είχαν μάθει ότι δίνοντας γυαλιστερά πετραδάκια και μπόλικο αλκοόλ εδίωξαν τους αυτόχθονες από την περιοχή τους, έτσι συνεχίζουν και εκεί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους με μόνο τους σκοπό, το κέρδος.
ΥΓ 1. «πάει ένα παιδάκι 5 χρονών και ρίχνει μια φάπα σε έναν ενήλικα και εκείνος για αντίδραση του ρίχνει μια μπουνιά»
Τι μου θυμίζει; πάει ένα παιδάκι στα Εξάρχεια και πετά ένα πλαστικό μπουκάλι και ο ενήλικας φρουρός της τάξης και της ασφάλειας του απαντά με μια σφαίρα!!!
Γνωστόν ότι η βλακεία είναι σε όλα τα μήκη και πλάτη, αλλά γνωστόν επίσης ότι πάντα ανοίγει ασκούς του Αιόλου.
ΥΓ 2. Μόνο ένα κράτος με «βλάκες» πολίτες, μπορεί να δεχτεί ένα πρόεδρο με ημερομηνία λήξης (να πάει στο καλό και να μην τον ξαναδούμε) να καλύπτει θηριωδίες και ένα πρόεδρο που θα αναλάβει σε λίγες μέρες να ακούει αλλά να μην κάνει κάτι. Ήταν αυτονόητο ότι ο απερχόμενος πολεμοχαρής πρόεδρος πριν την «αναχώρηση» του, κάτι σχετικό θα έκανε σε σημείο να τον ευχαριστούμε και από πάνω που δεν ξεκίνησε καμιά ιστορία με το Ιράν!
Όπως ελεγαν οι παλιοί «ευτυχής ο υγιής και βλάκας» αλλοίμονο σε όλους τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου