Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κατά τ' αλλα η αυτοδικία απογορεύται

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-02-09

Μια νέα, και όπως όλα δείχνουν άκρως αποτελεσματική, εκδοχή τού «διαίρει και βασίλευε» φαίνεται ότι εφαρμόζει το κράτος στα Οινόφυτα. Εχοντας επί της ουσίας «αποσυρθεί» από την περιοχή, έχει επιτρέψει σε όσους ρυπαίνουν να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους και την ίδια ώρα έχει αφήσει τους αποδέκτες της ρύπανσης -πολίτες και παραγωγούς- να... αλληλοεξοντώνονται.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα συνέβησαν χθες το πρωί στα Οινόφυτα, όταν ομάδα αγροτών από τον Αγιο Θωμά προπηλάκισαν τον π. Ιωάννη Οικονομίδη, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου της ρύπανσης του Ασωπού. Οι αγρότες αμφισβητούν αναλύσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες αγροτικά προϊόντα από την περιοχή είναι επιβαρυμένα με χρώμιο και νικέλιο.

«Γιατί δεν πάτε στις βιομηχανίες κι έρχεστε σε εμάς;», έλεγαν στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που βρίσκονταν την ίδια ώρα στο σημείο, συνεχίζοντας την ενημερωτική εκστρατεία για τον Ασωπό. «Εκείνοι ρυπαίνουν».

Οπως προκύπτει, οι κρατικοί φορείς δεν έχουν προχωρήσει σε συστηματικές αναλύσεις του νερού των γεωτρήσεων στον κάμπο των Οινοφύτων, ούτε βέβαια και στα γεωργικά προϊόντα που παράγονται εκεί. «Ας έρθουν να ξέρουμε κι εμείς τι κάνουμε», ανέφεραν οι αγρότες.
Πέμπτη, Φεβρουάριος 26, 2009 9:46:00 πμ


Ο παπα - Γιάννης δήλωσε στο «Ριζοσπάστη», 26-02-09: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4970959&publDate=26/2/2009


«Οι αγρότες θα πρέπει να διοχετεύσουν το θυμό τους όχι στους πολίτες που διαμαρτύρονται και υπερασπίζονται την υγεία των παιδιών τους, αλλά στις βιομηχανίες που ρύπαναν και ρυπαίνουν το νερό και τα χωράφια τους και την Πολιτεία που συγκαλύπτει τη δράση των βιομηχάνων και επιτρέπει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται».

--
Ανάρτηση Από τον/την Μαργαρίτα στο Μη μαδάτε την Μαργαρίτα τη 2/26/2009 01:27:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου