Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Αμετανόητοι, καθ' ο ατιμώτητοι....

Οικοδομικές άδειες ζητά η Μονή Βατοπεδίου για οικόπεδα των ανταλλαγών
 

 

 Αποστολή με email 

Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα ακίνητα από τις ανταλλαγές η Μονή Βατοπεδίου και οι θυγατρικές της, παρά την τροπολογία Μπέζα για επιστροφή αυτών των ακινήτων στο Δημόσιο. Η μονή εξακολουθεί να πιέζει για την έκδοση οικοδομικών αδειών για 15 οικόπεδα στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους αφήνουν το θέμα στη γραφειοκρατία. 

Στις 27 Οκτωβρίου 2008, η θυγατρική εταιρία της μονής, «Ανθεμιάς ΑΕ» , και η «Δούρος ΟΕ», οι οποίες έχουν στην κατοχή τους τα 15 οικόπεδα, ζήτησαν από τον Δήμο Θέρμης να τους παρασχεθούν βεβαιώσεις υψομέτρων, για να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η δημοτική αρχή αρνήθηκε τη χορήγηση των βεβαιώσεων και ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος, με επιστολές του στον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ζήτησε διευκρινίσεις για την ακύρωση των συμβολαίων των οικοπέδων, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Στις 7 Ιανουαρίου 2009, η γενική διεύθυνση πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, απέστειλε στον δήμο έγγραφη απάντηση στην οποία αναφερόταν ότι: «η έκδοση οικοδομικών αδειών γίνεται σύμφωνα με το 8-7-93 προεδρικό διάταγμα», δηλαδή, η μη εφαρμογή του νόμου μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στον δήμο. 

Μετά από αυτή την απάντηση, η «Δούρος ΟΕ» απαίτησε για μια ακόμα φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2009, την χορήγηση βεβαιώσεων υψομέτρου τονίζοντας ότι η καθυστέρηση επιφέρει οικονομική ζημία στην εταιρία. Ωστόσο, ο δήμος Θέρμης αποφάσισε ομόφωνα στις 11 Φεβρουαρίου, τη μη χορήγηση των βεβαιώσεων και απέστειλε νέα επιστολή προς τον νέο υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου