Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ποιος πληρώνει και παρωθεί τους pourquoi - δες;

Ανντιπολεμικό παρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαδηλώσεις και πορείες κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την εισβολή στο Ιράκ και δέκα ετών από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία23:08
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Διαδηλώσεις και πορείες κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την εισβολή στο Ιράκ και δέκα ετών από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία. 

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο είχε αφετηρία το Σύνταγμα και ακολούθησε πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία από την «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο».

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ανντιπολεμικό παρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το συλλαλητήριο, όπως ανέφεραν οι ομιλητές της εκδήλωσης, αποτελεί την ελληνική συμβολή στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις αρχές Απριλίου. 

Εκεί ευρωπαϊκές αντιπολεμικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν σειρά κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο 4 Απριλίου με συλλαλητήριο που θα έχει κύριο σύνθημα: «Όχι στον πόλεμο, όχι στο ΝΑΤΟ, 60 χρόνια είναι αρκετά».

Σε ότι αφορά το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, κυρίαρχα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους ήταν: «60 χρόνια ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι», «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Λεφτά για τα ταμεία, τα σχολεία, την υγεία και όχι για εξοπλισμούς».

Αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου και στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και πορεία έως το αμερικανικό προξενείο.

Στην κεντρική πύλη του λιμανιού έγινε εντοιχισμός της ευχαριστήριας πλάκας από το σερβικό Κίνημα Ειρήνης για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και του ελληνικού Κινήματος Ειρήνης κατά των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών την άνοιξη του 1999. 

Με αφορμή τέλος την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκαν αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Βόλο, Κοζάνη, Λειβαδιά, Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση, παρά τη βροχόπτωση, ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία.

Κύρια αιτήματα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί και σε μικρότερο ποσοστό Έλληνες ακτιβιστές, ήταν: «Ασυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, να φύγει το άσυλο από τη δικαιοδοσία της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου