Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ

Σήμερα απρόοπτα και απρογραμμάτιστα επισκέφτηκα τη Γλυπτοθήκη. Είχα ακουστά την ύπαρξή της, αλλά τίποτα δεν με παρωθούσε να την επισκεφτώ. Είπα να πάω στην περιοχή για να κάνω το καθημερινό περπάτημά μου. Η έκπληξή μου μεγάλη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο και επιτυχημένο έργο. Από πάσης πλευράς άψογο. Ένα κόσμημα για τον πολιτισμό μας.

Το σημαντικότερο ήταν ότι πλήθος οικογενειών (μαμά, μπαμπάς, παιδάκια) κατακλύζαν τον μείζονα χώρο. Τα παιδάκια με τα ποδήλατά τους να χαίρονται τα θαυμάσια πλακόστρωτα.

Πλήθος γλυπτών εκτίθενται στο ύπαιθρο, αλλά και στον κλειστό (με εισιτήριο) εκθεσιακό χώρο.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών ο χώρος ήταν καθαρός και ευπρεπής. Το αναψυκτήριο πολύ ωραίο. Γενικά η αρχιτεκτονική δουλειά επιτυχέστατη.

Και τώρα λίγη γκρίνια. Είναι εμφανής η ελλειμματική συντήρηση αυτού του θαυμάσιου έργου και είναι κρίμα, διότι αν συνεχίσει η εγκατάλειψή του θα καταρρεύσει. Επίσης μου έκανε εντύπωση η αρχιτεκτονική και η ποιότητα του αναψυκτηρίου, αλλά μου έκανε εντύπωση η εμφάνιση των σερβιτόρων, των οποίων η αμφίεση ήταν μεταξύ του καθημερινά ρούχα και εκδρομικά. Θα μου άρεσε μια διακριτική ομοιόμορφη ενδυμασία για να ξεχωρίζουν από τους πελάτες του αναψυκτηρίου.

Στη διεύθυνση

http://www2.snapfish.com/thumbnailshare/AlbumID=288914086/a=108261340_108261340/t_=108261340

μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε με το κινητό.

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα ήταν επίσης να επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών στους εσωτερικούς χώρους. Όσο για την αμφίεση, είναι δευτερεύουσα - σημαντικότερο είναι το να είναι ευγενικοί οι υπάλληλοι και οι τιμές σε λογικά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή