Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Φαντάζεστε τι νούμερα θα κάνει η Τουρκία εάν και εφόσον μπει στην ΕΕ;;;

Δεύτερο υποψήφιο για ΓΓ του ΝΑΤΟ απαιτεί ο Ερντογάν
Ψήφοι: 0
 
Δημοσίευση: 04-04-2009 10:48 από Ομάδα TVXS 
Προβολές: 144 - Σχόλια: 0 - Κατηγορία: Διεθνής Πολιτική

 

 Αποστολή με email   Προσθήκη στο Facebook 

Οι 28 ηγέτες συμμετέχουν σήμερα το πρωί σε μία συμβολική τελετή, κατά την οποία θα διασχίσουν τον ποταμό Ρήνο, περνώντας από τη γέφυρα που ενώνει τη Γερμανία με τη Γαλλία. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Στρασβούργο, όπου στις 10 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς από την Πέμπτη σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Χθες αναφέρθηκαν και μικροτραυματισμοί πολιτών. 

Εν τω μεταξύ και δεύτερο υποψήφιο για τη θέση του γενικού γραμματέα - εκτός του Δανού Ράσμουσεν- απαίτησε από το ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρωθυπουργός. Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ράσμουσεν δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ΝΑΤΟ, που είναι η διατήρηση της ειρήνης και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει το 2003 ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

1 σχόλιο:

  1. Ο Μπερλουσκόνι παρακαλάει τον Ερντογάν Τι συγκρίνουμε τώρα; Τον Καραμανλή δεν χρειάζεται καν να τον πάρει τηλέφωνο...
    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορούσε να μην δώσει το δικό του... «παρών» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
    Την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας υποδεχόταν τους ηγέτες των χωρών-μελών για να διασχίσουν τη γέφυρα του Ρήνου, ο Μπερλουσκόνι έδειχνε απορροφημένος σε τηλεφωνική επικοινωνία, με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη φωτογράφιση.
    Και αυτό παρά τις εκκλήσεις της οικοδέσποινας Μέρκελ να... αφήσει το τηλέφωνο και να πλησιάσει. Μάλιστα η Μέρκελ έδειχνε να συζητά το περιστατικό μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.
    Τελικά, αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον πείσει να δεχθεί τον Δανό πρωθυπουργό ως νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

    www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1001549

    ΑπάντησηΔιαγραφή