Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Νέο οικονομικό μοντέλο από την επιτροπή Στίγκλιτς

Πέμπτη, 02.04.09

Εκ βάθρων αλλαγές και επί της ουσίας αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος προτείνει η επιτροπή Στίγκλιτς για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Με φόντο τη συζήτηση που κατά πολλούς επαναπροσδιορίζει τη σχέση κράτους-αγοράς στις αναπτυγμένες αλλά και αναπτυσσόμενες οικονομίες και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του G20 στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε η Σοσιαλιστική Διεθνής τόνισε: «Τα προβλήματα σήμερα είναι παγκόσμια και γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου -που συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επιστρέφει στην Αθήνα- επανέλαβε ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση προϋποθέτει ότι οι προσπάθειες που θα καταβληθούν δεν θα γίνουν πάνω στο υπάρχον, παλιό, οικονομικό σύστημα «που καταστρέφει δουλειές, καταστρέφει το περιβάλλον, δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα και δημιουργεί τεράστιες αδικίες»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το μήνυμα της επιτροπής Στίγκλιτς προς όλο τον πλανήτη είναι ότι «υπάρχει προοδευτική φωνή και εναλλακτική πορεία» για την έξοδο από την οικονομική κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σοβαρές και όχι διακοσμητικές τομές σε ένα σύστημα που καταρρέει.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 


1 σχόλιο:

  1. Επι τέλους το ακούσαμε και αυτό ο Γιωργάκης θα οικοδομήσει το καινούργιο οικονομικό σύστημα χωρίς κρίσεις και χωρίς μειονεκτήματα ,όλοι θα είμαστε ίσοι Αυτοί οι Παπανδρέου είναι καταπληκτικοί ο Ανδρέας οικοδόμησε στην Ελλάδα τον τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό ,και μόνο δύο ηγέτες μπόρεσαν να τον μιμηθούν ο Καντάφι και ο Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία . Τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου οικοδομεί σε παγκόσμια κλίμακα τον τρίτο δρόμο του καπιταλισμού ο οποίος θα μας οδηγήσει κατ ευθεία στον "σοσιαλισμό" ΕΒΙΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή