Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Μπαρό: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης

«Υπάρχει μείζων κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας από την λαθρομετανάστευση» δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη Γάλλος επίτροπος Ζακ Μπαρό.

"Η" 3/7
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

«Υπάρχει μείζων κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας από την λαθρομετανάστευση» δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη Γάλλος επίτροπος Ζακ Μπαρό.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Μπαρό είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα πιέζεται πολύ από τις αθρόες αφίξεις στο έδαφός της πάρα πολλών παράνομων μεταναστών.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές βελτίωση των υποδομών υποδοχής αυτών που ζητούν άσυλο στη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι υποσχέθηκε τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Κυρίως όμως, υπογράμμισε ο ίδιος, χρειάζεται μια νέα πολύ πιο ενεργητική (έντονη) διαπραγμάτευση (της Κομισιόν) με την Τουρκία όχι μόνον για να εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών αλλά κυρίως για να ελέγχει η ίδια πιο αποτελεσματικά τις ακτές της.

Ο κ. Μπαρό παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι υπάρχει μείζων κίνδυνος αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας εξαιτίας της απόλυτα ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, ένας έλεγχος που θα επιδιωχθεί να βελτιωθεί με την ενίσχυση της ΦΡΟΝΤΕΞ.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε τον κ. Μπαρό ιδιαίτερα, από την επίσκεψη των κέντρων υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι τα κυκλώματα που τους περνάνε από την Τουρκία στο Αιγαίο δεν διστάζουν να σπρώχνουν σ' αυτή την περιπέτεια και ανηλίκους....

Θα κάνουμε ότι μπορούμε... είπε ο ίδιος και υποσχέθηκε σκληρές και άκαμπτες διαπραγματεύσεις για αυτό το ζήτημα με την Τουρκία καθώς και ότι θα επιδιωχθεί η υπογραφή κοινοτικών συμφωνιών για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και με τρίτες χώρες αναφέροντας ονομαστικά το Πακιστάν.

Βρυξέλλες, Γιώργος Δαράτος

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=12039163


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου