Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Εμπλοκή στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

TA NEA

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2009 14:00
Απρόσμενη εμπλοκή στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, προέκυψε χθες, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο «Novinite».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο και επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος που ανέλαβε πρόσφατα την εξουσία στη Βουλγαρία, αναφέρεται ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του GERB είναι πιθανόν να ακυρώσει το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι η νέα κυβέρνηση Μπορίσοφ, έχει ήδη επιβάλει προσωρινό «μορατόριουμ» σε δύο άλλα έργα ρωσικών συμφερόντων. Πρόκειται για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε, όπου συμμετέχουν οι κρατικές εταιρείες Atomstroyexport και Gazprom.

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λογική βάση στο project Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε έργα που από μόνα τους καταλήγουν σε αδιέξοδο», φέρεται να έχει δηλώσει στο κρατικό ραδιόφωνο της γείτονος ο κ. Ρόσεν Πλεβνελίεφ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4527972


1 σχόλιο:

  1. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η Βουλγαρία έπαψε να είναι ρωσικός δορυφόρος, αλλά φανατικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και ότι πολιτική σκηνή, μετά την έκνομη συμμετοχή του μουσουλμανικού στοιχείου σ’ αυτήν, άγεται και φέρεται από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, τότε θα δούμε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να υπονομεύεται οτιδήποτε θα αφορά στα ρωσικά [south stream] και ελληνικά [αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη] συμφέροντα.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή