Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

20091118 Νέες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με… ΝΑΤΟϊκό καπέ

Νέες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με… ΝΑΤΟϊκό καπέλο

18 Νοεμβρίου 2009, 17:39

Νέες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με… ΝΑΤΟϊκό καπέλο

του Μάκη Πολλάτου

Συνολικά 15 φορές παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο την Τετάρτη οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών. Τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν έξι σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών να εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν προηγουμένως καταθέσει σχέδια πτήσης. Κατά πληροφορίες, τα έξι ζεύγη των τουρκικών μαχητικών συμμετείχαν σε άσκηση συνεργασίας μαζί με ένα ΝΑΤΟϊκό ραντάρ τύπου AWACS, το οποίο εκτελούσε πτήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα 12 τουρκικά μαχητικά, δεν έφεραν πυραύλους αέρος αέρος, προέβησαν ωστόσο σε 15 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Δεν σημειώθηκαν εικονικές εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που αναγνώρισαν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Ματαιώνεται η ελληνοϊσραηλινή αεροπορική άσκηση 

Σε νέα ημερομηνία αναμένεται να επαναπρογραμματιστούν τα κοινά γυμνάσια αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ που επρόκειτο να γίνουν από τις 6 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου σε περιοχές του FIR Αθηνών. Πληροφορίες για τις αιτίες που οδήγησαν το Τελ Αβίβ στην απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη μεταστάθμευση ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δεν έχουν γίνει γνωστές. Η ματαιωθείσα κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις θα ήταν η δεύτερη σε διάστημα ενός έτους. Τα περσινά παίγνια Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων είχαν θεωρηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες σαν πρόβα για πιθανή αεροπορική επιδρομή (από ισραηλινά μαχητικά), με σκοπό την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου