Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ερντογάν

Αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ερντογάν

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 07:00

«Ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων» χαρακτήρισε την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του να επισκεφθεί την Αθήνα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Εξίσου θετική ήταν και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η επιστολή Παπανδρέου «περιλαμβάνει καλές προθέσεις και πολιτική βούληση, όπως ακριβώς και η επιστολή του κ. Ερντογάν».

Ειδικότερα, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Αχ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως ελπίζει ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Παπανδρέου, ο Τούρκος υπουργός είπε πως «πρόκειται για επιστολή που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Εχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αύριο βράδυ, οι κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου θα έχουν δείπνο εργασίας, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, για μια πρώτη προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή του, ο Ελληνας πρωθυπουργός προτείνει, μεταξύ άλλων, αναζωογόνηση των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, από κοινού προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου