Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ουδέν μορφώνει όσον το παράδειγμα ουδέν επιβάλλει όσον η ευπρέπεια.

Σε συνέχεια αυτών που είχα γράψει με αφορμή το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη [http://sotsot36.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.htmlσυμπληρώνω με τα ακόλουθα.
Τις δυο τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ μας κατακλύζουν με τα αναμενόμενα και προγραμματιζόμενα «μπαράζ» κινητοποιήσεων των διαφόρων επαγγελματικών κλάδων του δημοσίου τομέα ένεκα των προβλεπόμενων μειώσεων των αποδοχών τους.
Επειδή η αξιοπιστία των πολιτικών μας ταγών έχει πολλαπλώς πληγεί και προκειμένου να ανακτηθεί η αναγκαία ηγετική τους υπόσταση επιβάλλεται να δώσουν το παράδειγμα με τουλάχιστον διπλάσια μείωση των απολαβών τους, της επιβαλλόμενης και ζητούμενης μείωσης των αποδοχών και συντάξεων του λοιπού δημόσιου τομέα.
Με αυτή τους την πράξη θα αφαιρέσουν το οποιοδήποτε επιχείρημα διαμαρτυρίας από τους άμεσα ή έμμεσα θιγόμενους και σε τελευταία ανάλυση θα αποδεχθούν έμπρακτα τη βερμπαλιστική ευθύνη τους για την κατάντια που μας έχουν φέρει. Αυτοί κρατούσαν το τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας και αναμφίβολα αυτοί είναι που μας έφεραν σ' αυτό το σημείο του «βουλιάζουμε». Αυτοί πρέπει πρώτοι να πληρώσουν το «μάρμαρο» για να ακολουθήσει και να συμπαρασταθεί αδιαμαρτύρητα και το πόπολο.
Εκτιμώ ότι αν δεν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία περικοπής των δαπανών των 300 και των συν αυτών, το «μπαράζ» των απεργιακών κινητοποιήσεων θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής μας καταστάσεως, εκτός αν και αυτό είναι το ζητούμενο, δηλ. η πλήρης εξαθλίωση της κρατικής μας οντότητας, ώστε η διεθνής μας παρουσία ως ανυπόληπτη να καταστεί έρμαιο της πολιτικής απληστίας των γειτόνων μας των «συμμάχων» μας.
Ελπίζω ότι οι ταγοί μας και το παράδειγμα θέλουν να δώσουν και ευπρεπείς είναι.
ΣΓΣ

4 σχόλια:

  1. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας πολιτικής τα βουλώσει τα στόματα όλων των εν δυνάμει διαμαρτυρομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ακόλουθη ανάρτηση http://sotsot36.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html την διεβίβασα και στη διεύθυνση www.primeminister.gr
    ΣΓΣ

    ΥΓ Ήδη μου τηλεφώνησαν λέγοντάς μου "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Ήξερα ότι κάποιος άλλος --συχωρεμένος τώρα-- ήταν κουφός. Ο παρών συνεχώς αποδημεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    Τ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειαζόμαστε 300;
    30 (ΤΡΙΑΝΤΑ) και πολοί είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή