Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…

Ήρθε η ώρα να σπάσει η ομερτά των βαρώνων των ΜΜ"Ε"...μπορούμε!

Ο ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Is Greece the ‘next Lehman Brothers’? Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;

Αυτό ήταν πλέον το ζητούμενο από τον περασμένο Μάιο όταν οι αναλυτές έβλεπαν τις απίστευτες ομοιότητες δύο φαινομενικά διαφορετικών περιπτώσεων.
“Greece could certainly be the next Lehman,” Ναι, η Ελλάδα μπορεί σίγουρα να είναι η επόμενη Lehman απαντούσε στο ερώτημα του “The Week” ο Larry Elliott στην Guardian.
Εάν αυτές οι περιπτώσεις χαρακτηριστούν “εγκλήματα”, τότε η ιδιαιτερότητα τους, όπως ακριβώς ορίζουν οι διωκτικές αρχές, παραπέμπουν σε έρευνες για κοινό δράστη. Η Lehman μεν έχει χαρακτηριστεί “έγκλημα” αν και η σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος έθεσε την δικαστική έρευνα σε δεύτερη μοίρα.
Μα και η περίπτωση των CDS και του μνημονίου κρίνεται ως “έγκλημα” αφού ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προαναγγείλει την σύσταση εξεταστικής.
Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτουμε τον συνδετικό κρίκο που θα δώσει απαντήσεις για τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιπτώσεων.....
Εάν δηλαδή η Ελληνική δικαιοσύνη κρίνει -και είμαστε πολύ προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας- την Ελληνική κρίση ως “προϊόν εγκλήματος”, τότε ο κρίκος θα μπορεί να ονομαστεί “οικονομικός δολοφόνος”. Θα είμαστε σύντομοι και απλοί για να μην κουράσουμε. Τα πλήρη στοιχεία, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές που θα ασχοληθούν με το θέμα.
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε την περίπτωση της Lehman που συγκλόνισε τον πλανήτη. Η δημιουργία των δομημένων ομολόγων και ιδιαίτερα η μετέπειτα μόχλευση τους ήταν η αιτία της καταστροφής: “The key to Lehman’s failure was, of course, leverage. At the end of 2007, leverage stood at more than 30-to-1, with $22 billion of equity supporting $691 billion in assets.”
Σας θυμίζει την περίπτωση των Ελληνικών CDS; Ένα περίτεχνο επενδυτικό “προϊόν” που τον Δεκέμβρη του ’09 πουλήθηκε για 1,3 δις, σήμερα μεταφράζεται σε ιλιγγιώδη ποσά αρκετών δεκάδων, για πολλούς εκατοντάδων δις.
Η παραδοχή είναι μία: και τα δύο προϊόντα είναι τόσο περίτεχνα που απαιτούσαν υψηλού βαθμού εξειδίκευση, ώστε ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη να είναι ικανοί να τα “δομήσουν” (ο όρος κυριολεκτικά), γι’ αυτό και οι συνέπειες τους στην παγκόσμια οικονομία κρίνονται ασύμμετρες.
2003. Ένας φέρελπις νέος με περίτεχνο βιογραφικό, προσλαμβάνεται στον κολοσσό “Dexia Group”. Τρία χρόνια μετά, ο νέος αυτός σε μία διθυραμβική εμφάνιση, παρουσιάζει τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας: Dexia Leverage Loans
Το προϊόν είναι καινοτόμο και ο νέος παίρνει τα εύσημα παρουσιάζοντας το με υπερηφάνεια. Είναι ήδη Απρίλης του 2006.
Το ντοκουμέντο που ακολουθεί, δεν χρειάζεται επεξήγηση. 31 Μαΐου 2006. Οι οίκοι αξιολόγησης έπλεκαν διθύραμβους, State – Lehman – Dexia. (πλήρες στην διάθεση του Ολυμπία). Αντιπαραθέστε, Ελληνικό κράτος, Εκδότης CDS (Χ), Διακινητής (Ψ).
(κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)
Όταν ήλθε η κατάρρευση και το Αμερικανικο κράτος έδωσε το περιβόητο πακέτο στήριξης για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η DEXIA πήρε την μερίδα του λέοντος!
May 27 (Bloomberg) — Dexia SA, the bank that took the most Federal Reserve discount-window help in October 2008, said it will take a charge of 3.6 billion euros ($5.1 billion) for the anticipated sale of mostly U.S. residential mortgage-backed securities and disposals of long-term bonds, loans and units.
Αυτός ο νέος λοιπόν, ο φέρελπις με το βαρύ βιογραφικό και την φαντασία στην δημιουργία χρηματοπιστωτικών προϊόντων, Είναι ο GABRIEL ANDRAOS. Πιθανότατα το όνομα δεν σας λέει κάτι. Θα σας πει όμως η εταιρεία με την οποία σχετίζεται στενότατα. Είναι η εταιρεία που έχει κατονομαστεί από τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, ως η εταιρεία που σχετίζεται με το παιχνίδι πίσω από τα Ελληνικά CDS. Η πασίγνωστη πλέον IJPARTNERS!
Μιλάμε για την εταιρεία της οποίας οι δύο διοικητές, Ο κύριος Μαργέλλος και ο κύριος Figueres σχετίζονται στενά αντίστοιχα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρέα Α. Παπανδρέου.
O Gabriel Andraos φαίνεται να έχει σχέση με την εταιρεία από τα σπάργανα. Φανταστείτε ότι η ηλεκτρονικη διεύθυνση της εταιρείας, http://www.ijpartners.com/ είναι καταχωρημένη από τον ίδιο τον Andraos. Τα στοιχεία του καταχωρητή:
Μα και στην εταιρεία, το πρόσωπο του φιγουράρει σε περίοπτη θέση (κλικ για μεγένθυση):
Παραθέτοντας πάλι το πλούσιο βιογραφικό του, με μία μικρή διαφορά: Ξέχασε να αναφέρει την θητεία του στην Dexia για την οποία καμάρωνε τόσο το 2006. Πως είναι δυνατόν να αποκρύπτεις το σημαντικότερο κομμάτι της “καριέρας” σου; Γιατί να θέλεις να το κρύψεις;
Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση για την εξάρθρωση των οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδας και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως επίσης αναμένεται και η απάντηση από την ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή για την παράθεση στοιχείων όσων διακίνησαν το περιβόητο CDS. Εάν ο Καμμένος δικαιωθεί για την καταγγελία του, ότι δηλαδή πίσω από την οικονομική εξόντωση της Ελλάδας βρίσκεται η εν λόγω εταιρεία, ίσως τα μεγάλα ΜΜ”Ε” αναγκαστούν να δείξουν αυτό το πρόσωπο στο μαύρο φόντο. Όπως επίσης να ανακοινώσουν τις σχέσεις των αδελφών Παπανδρέου με τους διοικητές της εταιρείας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου