Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Αμάν και πότε ....


ΝΑΤΟ: Έχουμε ανάγκη τη Ρωσία και η Ρωσία έχει ανάγκη εμάς
 Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, τόνισε ότι είναι σημαντικές οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ.

«Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι πολύ σημαντικές για το ΝΑΤΟ, παρά τις διαφορές που υφίστανται», δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.

«Η Ρωσία έχει ανάγκη το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ έχει ανάγκη τη Ρωσία, και παρά τις όποιες διαφορές, είναι σχέσεις πολύ σημαντικές για να τις αψηφίσει κανείς», τόνισε ο κ. Σέφερ σε συνέντευξή του στο ρωσικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Αυτό μας οδηγεί σε μια κατάληξη που την ακολουθεί και η Ρωσία και το ΝΑΤΟ - οι απόψεις μας είναι διαφορετικές αλλά τις αποδεχόμαστε», συνέχισε ο κ. Σέφερ.

«Και παρά τις όποιες διαφορές μας εμείς δεν παρουσιάζουμε τη Ρωσία σαν κάτι κακό ή άσχημο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι η Ρωσία πρέπει να κάνει το ίδιο, παρά τις διαφορές μας θα πρέπει να αποφεύγει να χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ως έναν οργανισμό επεκτατικό και επιθετικό».

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενεργοποιήσει εκ νέου τις σχέσεις του με τη Ρωσία μετά από διακοπή πάνω από έξι μηνών λόγω του ρωσογεωργιανού πολέμου, τον Αύγουστο του 2008.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/03/2009_272117

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου