Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Το κράτος ο μεγάλος ... μπαταξής

Φ. Μανούσης : «Το ΥΕΝ μας κρατάει ομήρους»…20 Μαρτίου 2009, 00:26

του Μηνά Τσαμόπουλου

Επιτολή-απάντηση  προς το YEN έστειλε ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης μετά τη χθεσινή  την καταγγελία-προειδοποίηση από τον Β’ Υπαρχηγό ΛΣ, Αντιναύαρχο Γ.Γιαννημάρα, ότι θα επέμβει Εισαγγελέας γιατί δεν εκτελεί δρομολόγια το "Παναγιά Σουμελά", λόγω επίσχεσης εργασίας.

Ο εφοπλιστής  για μία ακόμη φορά καταγγέλλει το ΥΕΝ ότι κρατάει όμηρο την εταιρεία και τους εργαζόμενούς της  αφού χρωστάει χιλιάδες ευρώ από το ήδη εκτελεσθέντα επιδοτούμενα δρομολόγια:

"το υπουργείο σας…δεν θα χρειαζόταν παρά να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να κάνει χρήση της από μέρους της (της εταιρείας μας) εγγράφως παρασχεθείσας ευχέρειας για συνέχιση των δρομολογίων-με την αυτονόητη μερική εξόφληση των οφειλομένων" επισημαίνει ο Φώτης Μανούσης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

"Ομονοούμε, εξ όσων αντιλαμβανόμεθα, στην παραδοχή πως αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση κάθε εργοδότη (προεχόντως ηθικής και δευτερευόντος νομικής τάξεως)  η αμοιβή των εργαζομένων για την παρασχεθείσα εργασία τους.

Καλώς όμως γνωρίζετε πως η από μέρους μας αδυναμία εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεών μας (για την οποία και η ως άνω επιστολή σας) υπήρξε απόρροια, κατ’ αναπόδραστη συνέπεια, της αντισυμβατικής και παράνομης μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων του Υπουργείου σας και της μη εξόφλησης οφειλομένων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για την οποία και η από μέρους μας, από 27.2.2009,  καταγγελία της μεταξύ μας σύμβασης.

Θα μας επιτρέψετε, κατ’ ακολουθίαν, να σημειώσουμε πως φαντάζει ως προκλητική (βεβαίως και υποκριτική) η επισήμανση της σχετικής νομικής υποχρέωσής μας από μέρους του Υπουργείου σας, αλλά και η σχετική, χρησιμοποιούμενη στην ως άνω επιστολή σας φρασεολογία. 

ΥΓ: Αν διαφορετικές εξελίξεις επιθυμούσε το υπουργείο σας (διαφορετικές από την ομηρεία της εταιρείας μας και, δι’ αυτής, των εργαζομένων της και των εξυπηρετούμενων νησιών) δεν θα χρειαζόταν παρά να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να κάνει χρήση της από μέρους της (της εταιρείας μας) εγγράφως παρασχεθείσας ευχέρειας για συνέχιση των δρομολογίων-με την αυτονόητη μερική εξόφληση των οφειλομένων".

http://www.protothema.gr/content.php?id=26646


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου